Ingezonden persbericht


CHARLES ZWOLSMAN SLUIT CHAMPCAR SEIZOEN IN MEXICO CITY ALS ELFDE AF

MEXICO CITY, 13 NOVEMBER 2006 - Op het circuit van Mexico City heeft Charles Zwolsman een elfde plaats behaald. De Nederlander moest door een lekke band al in de tweede ronde een pitstop maken en viel tijdelijk terug naar de veertiende stek. Vanuit het achterveld begon hij aan een sterke inhaalrace welke hij op de elfde positie afsloot. In de eindstand van het kampioenschap is de rijder van Mi-Jack Conquest Racing na veertien races geëindigd op de dertiende plaats met 161 punten. In de 'rookie of the year' cup finishte hij op een uitstekende derde plaats.

Een jaar geleden maakte Zwolsman op Mexicaanse bodem zijn debuut in de Champ Car World Series. Na het behalen van de titel in de Toyota Atlantic Series mocht hij als beloning de laatste Champcar race van het seizoen rijden. En niet zonder succes. Hij was sneller dan zijn teamgenoot en eindigde voor Team Australia op de dertiende plaats. Op de 4,483 meter lange baan begon Zwolsman afgelopen vrijdag aan de twee vrije trainingen die hij respectievelijk als dertiende en tiende afsloot. In de eerste kwalificatiesessie zat er wel een stijgende lijn in zijn resultaten, maar werd hij in zijn tweede snelle ronde gehinderd door verkeer. Hij belandde uiteindelijk op een twaalfde positie (1:27.268).

Voorafgaande aan de afsluitende kwalificatie reed hij zijn bolide naar de veertiende en dertiende plaats. In de tweede kwalificatie van zaterdag ging de inwoner uit Indianapolis opnieuw voor een snelle tijd, maar blokkeerde zijn rode banden tijdens zijn eerste snelle ronde. Doordat de piek van deze banden slechts twee ronden duren, kon Zwolsman wel zijn tijd verbeteren (1:26.480) maar niet zijn positie. Hij moest de laatste race van het seizoen als twaalfde aanvangen.

Al op het rechte stuk ging het bij de start van de race fout toen Katherine Legge met haar rechter achterband tegen de voorvleugel van Mario Dominguez reed. Dit sneed de achterband stuk, waardoor ze haaks de pitmuur in schoot. Ook Zwolsman had het geluk in de openingsfase niet aan zijn zijde. Door een lekke linker achterband moest hij al vroeg naar binnenkomen en viel hierdoor terug naar de veertiende plaats. Daarna begon hij aan een opmars. In de 29e ronde maakte Zwolsman in achtste positie zijn geplande stop, twee ronden later echter moest de Nederlander vanwege de plotselinge regen wederom naar de pits. In de 43e ronde legde Zwolsman zijn laatste geplande stop af in de hoop dat er een neutralisatie zou komen. Die kwam er echter niet. De rijder met startnummer 34 eindigde als elfde achter de Forsythe "debutanten" David Martinez en Buddy Rice.

CHARLES ZWOLSMAN: "Ik had een goede start en ik denk dat ik door had kunnen stoten naar de tiende positie, waarna ik plotseling een lekke band kreeg. Dat soort dingen gebeuren soms en het is erg ongelukkig om het tijdens de seizoensfinale te overkomen. Daardoor viel ik terug naar de staart van het veld, maar ik kon me gelukkig nog opwerken naar de elfde plaats. Dat is het positieve nieuws van deze race. Ik wil het hele team van Mi-Jack Conquest Racing bedanken voor hun harde werken dit seizoen. We hebben erg veel werk verzet en de wagen is sterk verbeterd. Het was een goed jaar, vooral het tweede deel van het seizoen!"

Resultaten Champ Car World Series, Mexico City, Mexico (zondag 12 november 2006):
01. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, 1:51:31.146
02. Justin Wilson, RuSPORT, + 03.528

03. Will Power, Team Australia, + 46.536

04. Bruno Junquiera, Newman/Haas Racing, + 1:04.023
05. Alex Tagliani, Team Australia, + 1:18.033
11. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, + 1 RONDE

Eindstand na veertien races:

01. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, 387 punten
02. Justin Wilson, RuSPORT, 298 punten

03. A.J. Allmendinger, Forsythe Championship Racing, 285 punten
04. Nelson Philippe, CTE Racing - HVM, 231 punten
05. Bruno Junquiera, Newman/Haas Racing, 219 punten 13. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, 161 PUNTEN

Eindstand Rookie Cup na veertien races:

01. Will Power, Team Australia, 214 punten

02. Dan Clarke, CTE-HVM, 176 punten

03. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, 161 PUNTEN


04. Jan Heylen, Dale Coyne Racing, 140 punten

05. Katherine Legge, PKV Racing, 133 punten

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Champcar.nl. Fotografie: USA LAT Photographic. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële website www.charleszwolsman.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).

(This mail includes an attachment)
© 2006 All Rights Reserved - www.charleszwolsman.com