Ingezonden persbericht


LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

datum Maandag 13 november 2006



Bassie en zijn vriendjes wekelijks op Graafschap TV

Wie is er niet groot geworden met de onvervalste kinderhelden Bassie en Adriaan? Goed nieuws, clown Bassie is terug op de televisie met een spetterende nieuwe televisieshow. Niet bij de landelijke omroep, maar hier bij de regionale omroep Graafschap TV. Zeventien weken lang kan jong en oud genieten van Clown Bassie en zijn vrienden.

'Bassie en zijn vriendjes' is een vrolijk en educatief programma waarin humor centraal Staat. Zo is Bas van Toor voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien als entertainer en presentator van een interactief studioprogramma met kinderen. Bassie wordt in de studio muzikaal begeleid door zijn eigen eenmansorkest onder leiding van Marco Riedijk.

De show
Ook Evert van den Bos, Peter Grooney met zijn eigen 'kleine maatje' Charly en goochelaar Paul Morak maken de serie tot een authentiek kinderprogramma. Kinderen die een bijzonder muziekinstrument kunnen bespelen, die als geen ander de ene mop na de andere mop uit de mouw schudden, die nu al weten wat ze later willen worden en kinderen die hun verjaardag vieren. Zij worden allemaal in het zonnetje gezet door hun held `Clown Bassie'.

In `Wat ik later worden wil', gaat Bassie iedere week op stap met een kind die graag een dagje wil snuffelen aan het werk dat hem of haar leuk lijkt om later te gaan uitoefenen. Een klein tipje van de sluier. In de eerste aflevering gaat Bassie op stap met de 9-jarige Karlijn Kant. Karlijn weet al precies wat zij later wil worden: schoonheidsspecialiste. Genoeg redenen om samen met Clown Bassie een

dagje dit beroep uit te oefenen, waarbij Karlijn wel een heel bijzondere eerste klant heeft......

Wanneer te zien
Het programma is iedere week te zien op zaterdag- en zondagochtend. De eerste uitzending start op zaterdag 11 november om 6 uur en wordt in de carrousel herhaald tot 11 uur. Op zondag 12 november wordt tussen 6 en 11 uur deze uitzending nog eens herhaald.

Producent
Het programma `Bassie en zijn vriendjes' wordt geproduceerd door Image Media & TV. Image Media & TV is een modern productiebedrijf bestaande uit een groep jonge programmamakers met passie voor televisie, dat wordt vertaald in spraakmakende non-spot concepten. Een krachtig voorbeeld is het programma 'Bassie en zijn vriendjes'. Image Media&Tv is trots op het feit dat zij een samenwerking is mogen aan gaan met de beroemdste clown van Nederland. Wat heeft geresulteerd in deze fantastische 17-delige televisie serie.

Uitzendgebied Graafschap TV

Aalten Berkelland Bronckhorst Brummen Doesburg Doetinchem Lochem Oost-Gelre Rijnwaarden Oude IJsselstreek Montferland Winterswijk Zevenaar Zutphen

Graafschap TV is sinds maandag 3 juli de regionale TV zender voor heel Oost- Gelderland en bereikt hiermee met de dagelijkse gepresenteerde televisieprogramma's ruim een half miljoen inwoners.

Voor meer informatie over dit TV programma kunt u contact opnemen met:

Wim Maatman
Programmadirecteur
T. 0888 ­ 33 33 33

Postbus 444
7000 AK Doetinchem
T. 0888 33 33 33
F. 0888 33 33 30
E. info@graafschap.tv
I. www.graafschap.tv


---- --