Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Slachtoffer ongeval overleden

Publicatiedatum: 13-11-2006 13:31:38

Arnhem - De 44-jarige Arnhemse die donderdagmiddag jl. betrokken is geraakt bij een verkeersongeval op de splitsing Burgmeester Matsersingel en Rotterdamsingel in Arnhem is vrijdagavond in het Radboudziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De vrouw liep ernstig hoofdletsel op bij het ongeval. Zij werd donderdag in kritieke toestand opgenomen in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Het slachtoffer is de Burgemeester Matsersingel overgestoken richting Rotterdamsingel en heeft daarbij vermoedelijk een personenauto over het hoofd gezien. De automobiliste kon voor zo ver nu bekend de aanrijding niet voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Motorrijder naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 13-11-2006 13:51:55

Westervoort - Een negentienjarige motorrijder uit Westervoort is zondagmiddag in het ziekenhuis beland nadat hij op de Klapstraat betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man had onder meer een gebroken pols opgelopen. Het ongeval gebeurde rond kwart over één toen een 61-jarige automobiliste uit Westervoort moest afremmen voor een verkeerssituatie. De motorrijder, die achter de vrouw reed, kon niet tijdig stoppen en botste er achterop. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hervelder aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 13-11-2006 13:51:05

Herveld - In Herveld heeft de politie zondagavond een 52-jarige inwoner aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn negentienjarige zoon. Toen de echtgenote van de man en een andere zoon er tussen sprongen zouden ook zij mishandeld zijn. Gewaarschuwde agenten troffen de Hervelder nog in de woning aan. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Door de vrouw en de negentienjarige zoon is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaren opgepakt na bestelen 8-jarige

Publicatiedatum: 13-11-2006 13:50:14

Huissen - Drie Huissense jongens van 12, 13 en 14 jaar zijn zondagmiddag door de politie opgepakt omdat ze een 8-jarige jongen zouden hebben bestolen. Het slachtoffer zou op het terrein van een sportvereniging een geldbedrag hebben gevonden. De drie jongens hadden daar lucht van gekregen en wierpen zich op als de eigenaar. Daarmee wisten ze het geld van de jongen afhandig te maken. Enkele omstanders kregen het verhaal echter ook te horen en voelden de drie knapen aan de tand. Daarbij ontstond twijfel over het verhaal van het trio, waarop de politie erbij gehaald werd. Tegenover de politie bekenden de drie te hebben gelogen tegen de jongen om hem het geld afhandig te maken. De buit bleek inmiddels op te zijn gegaan aan snoepgoed. De drie Huissenaren hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarder aangehouden na vernieling ruiten

Publicatiedatum: 13-11-2006 13:49:21

Zevenaar - De politie van Zevenaar heeft zondagavond een 38-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens vernieling. De man zou de ruiten van de woning van een 59-jarige plaatsgenoot hebben ingegooid. De twee bleken elkaar te kennen en zouden onderling ruzie hebben gekregen onder meer over geld en problemen in de relatiesfeer. Daarbij zou de 38-jarige naar de woning van de 59-jarige zijn gegaan. Toen hij daar niet werd binnengelaten zou hij met stenen de ruiten hebben ingegooid en geprobeerd hebben de deur in te trappen. De 59-jarige waarschuwde de politie die de 38-jarige later in zijn woning aanhield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controles-op-verzoek in Bemmel en Haalderen

Publicatiedatum: 13-11-2006 13:46:17

Bemmel/Haalderen - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn zondag verkeerscontroles uitgevoerd in Bemmel en Haalderen. De controles werden gehouden op verzoek van buurtbewoners na klachten over de verkeersveiligheid. In Bemmel controleerde het VHT tussen half zeven en acht uur op de Papenstraat. Van ruim 200 passanten werd de snelheid gemeten met behulp van de Lasergun maar niemand reed te hard. Van 55 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Dat leverde 1 proces-verbaal op voor een beginnende bestuurder, die met een promillage van 0,32 achter het stuur zat. Voor die categorie is dat anderhalf keer teveel. In Haalderen werd gecontroleerd op de Van der Mondeweg. Dat gebeurde tussen kwart over vijf en zes uur. Deze controle leverde echter geen bekeuringen op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---