Ingezonden persbericht


Persbericht

Luisteren, of niet luisteren?

Uit recent onderzoek blijkt dat het positieve effect van muziek op de werkplek tot uitdrukking komt in een beter humeur en betere prestaties.

En bang zijn om een telefoongesprek te missen, terwijl je naar je favoriete muziek luistert, hoeft niet meer. Dankzij de nieuwe Plantronics Pulsar 260. De mooiste geluidskwaliteit voor optimaal muziekplezier en gelijktijdig in staat om met een druk op de knop elk inkomend telefoontje te beantwoorden.

Hoofddorp, 13 november 2006 --- Een recente studie, uitgevoerd door de Universiteit van Sheffield in Engeland, beweert dat het luisteren naar muziek op de werkplek de productiviteit ten goede komt en leidt tot een betere stemming. Door naar muziek te luisteren kunnen mensen hun humeur van alle dag positief beïnvloeden. Veel van de ondervraagden zei te geloven dat de door de muziek veroorzaakte goede stemming kan leiden tot betere werkprestaties - een beter vermogen om te gaan met stress en een betere houding jegens collega's en klanten.

Plantronics, een belangrijke ontwerper en producent van headsets, introduceert de Pulsar 260, een compacte, krachtige pod met Bluetooth technologie, op maat gemaakt voor het toenemende aantal mensen dat zijn mobiele telefoon gebruikt als muziekspeler, maar geen gesprek wil missen.

Met de headset kan van track en volume worden gewisseld zonder de telefoon aan te raken, of welk andere Bluetooth apparaat dan ook. Bij een inkomend gesprek pauzeert de muziek automatisch en kan het gesprek worden aangenomen door een druk op de knop. De headset is lichter en discreter dan een over-het-hoofd of in-de-nek headset en kan ook in de auto worden gebruikt. Daarnaast kan de gebruiker met de ''audio out" voorziening muziek streamen van de Bluetooth stereoheadset naar een HiFi-apparaat thuis of naar een speakerset.

Philip Vanhoutte, EMEA Managing Director van Plantronics, zegt: "Het effect van muziek op de stemming en de motivatie zijn buiten kijf. De studie toont aan dat meer mensen naar muziek luisteren op de werkplek en daarvan een positief effect merken. Dankzij de digitale muziekrevolutie kan men waar dan ook naar zijn eigen muziek luisteren. Maar je mist dan wel telefoontjes. De Pulsar serie lost dat probleem op. Je wordt opmerkzaam gemaakt op een binnenkomend gesprek, je kan de muziek pauzeren, het gesprek beantwoorden en terugkeren naar je muziek. Alles naadloos en alles met één knopje."

De Plantronics Pulsar is vanaf deze maand beschikbaar en kost ¤ 79,99 inclusief BTW

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl

Music Listening Practices In work place settings in the UK: an exploratory study of office based settings. Anneli Beronius Haake, University of Sheffield, UK.