Stadsbelangen Mestreech

Geachte redactie,

Als gevolg dat gebruikers van de fietsenstalling aan de Markt worden gesommeerd hun fiets onafgesloten te stallen worden burgers gedwongen polisvoorwaarden van hun verzekering niet na te leven.

Dit vinden wij onacceptabel. Inmiddels is ons bekend dat als gevolg van deze werkwijze een aantal fietsen zijn "verdwenen"

Op last van de brandweer mogen in de stalling geen brommers of scooters worden gestald ivm brandgevaar.Tot onze verbazing wordt savonds dagelijks een auto (Jeep) geparkeerd in deze ruimte. Gelden de veiligheidsvoorschriften hier dan niet? En welke gevolgen heeft het gebruik van en de toegang tot de stalling door derden mbt de beheerdersverantwoordelijkheid?

Dit is aanleiding geweest tot het stellen van schriftelijke vragen aan het College van B. en W. Ter informatie zijn de schriftelijke vragen toegevoegd.

Voor eventuele aanvullende informatie kunt u contact op nemen met Tiny Meese, telf.043-3437923 bgg 043-3633779.

m.vr.gr.

John Steijns, fractie voorzitter Stadsbelangen Mestreech

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Onderwerp: vragen ex art.37 RvO inzake fietsenstalling Markt Maastricht, 13 november 2006

Geacht College,

Wij hebben signalen vernomen dat gebruikers van de fietsenstalling aan de Markt de fiets niet mogen afsluiten en dat dagelijks de fietsenstalling wordt gebruikt voor het parkeren van een jeep voertuig.

Rekeninghoudend met de voorwaarden die worden gesteld bij een fietsverzekering, en de veiligheidsvoorschriften die door de Brandweer zijn opgelegd mbt de exploitatie van de fietsenstalling zijn voornoemde signalen aanleiding voor het stellen van onderstaande vragen:
1. Is uw college bekend dat sinds de opening van de fietsenstalling een aantal fietsen vanuit de stalling zijn verdwenen?
2. Wie heeft het toezicht houdend personeel opdracht gegeven gebruikers te sommeren hun fietsen onafgesloten te stallen?
3. Bent u het met ons eens, dat deze werkinstructie met onmiddellijke ingang moet worden ingetrokken?
4. Wie is aansprakelijk voor de schade indien een onafgesloten fiets wordt gestolen in de fietsenstalling, aangezien de eigenaar in een dergelijk geval niet kan voldoen aan de polisvoorwaarden?

Op last van de veiligheidsvoorschriften mogen i.v.m. brandgevaar géén brommers of scooters worden gestald in de ruimte aan de Markt.
5. Is u bekend dat dagelijks de stalling na sluitingstijd wordt gebruikt voor het parkeren van een auto, type Jeep?
6. Waarom wordt het parkeren van een auto wel toegestaan?
7. Wordt overeenkomstig het tarief in de parkeergarage het gebruik van de stalling in rekening gebracht?
8. Bij wie ligt de eindverantwoordelijkheid voor het beheer van de stalling aangezien derden over een sleutel beschikken en toegang hebben -ook na sluitingstijd- tot de fietsenstalling?

In afwachting op uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Tiny Meese - van de Venne John Steijns


---- --