Recordopbrengst Gala voor onderzoek naar jong dementerenden

Stichting alzheimer nederland

Gala Avond met kunstveiling brengt 200.000 euro op voor Alzheimer Nederland

Op het Alzheimer Gala, 10 november in de Rotterdamse Laurenskerk, hadden bijna vijfhonderd gasten, waaronder politici, bestuurders, vooraanstaande ondernemers en bekende Nederlanders, een tafel gekocht voor het goede doel. De avond stond in het teken van 100 jaar Alzheimer en het wetenschappelijk onderzoek voor jong dementerenden.

Burgemeester Opstelten van Rotterdam opende deze derde editie van het Gala. Angela Groothuizen ontving als gastvrouw naast de vele prominente bezoekers een keur van artiesten. Optredens van Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Bencha theater en Hoorbaar Zachter en Christiaan Kuyvenhoven maakten er een wervelende avond van. De avond werd afgesloten met een kunstveiling onder leiding van veilingmeester Arno Verkade van het toonaangevende veilinghuis Christie's.

Met de opbrengst van het Alzheimer Gala kan Alzheimer Nederland het wetenschappelijk onderzoek, met name op het gebied van jong dementerenden, een verdere impuls geven.

Alzheimer Nederland is de organisatie voor mensen met dementie en hun familie. Op dit moment zijn er meer dan 250.000 mensen met dementie in Nederland. Bijna 12.000 mensen lijden op jonge leeftijd (voor hun 65e) aan een vorm van dementie.

Voor iedereen die met dementie te maken krijgt, is de ziekte een lijdensweg. Of u het nu zelf hebt of niet. Eén ding is zeker: u zult er mee moeten leren leven. Daarbij kan Alzheimer Nederland helpen. Alzheimer Nederland. Vergeet niemand.

Voor meer informatie over dementie kunt u terecht op: www.alzheimer-nederland.nl of bellen met de dag en nacht bereikbare Alzheimertelefoon: T 030-656 75 11.


Noot voor de redactie,