Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na verkeersagressie

Nijmegen, 13-11-2006 o Zondagavond is een 41-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het opzettelijk vernielen van een auto. De man reed over de linkerrijstrook van de Energieweg. Naast hem reed een 20-jarige bestuurder uit Bergharen. Op een gegeven moment wisselde de 41-jarige van rijstrook door naar rechts te rijden. Hierbij ontstond een aanrijding tussen beiden voertuigen.

Vervolgens is de Nijmegenaar achter de andere auto aangereden. Op de Tunnelweg was de 41-jarige man in de gelegenheid om zijn auto voor de auto van de 20-jarige stil te zetten. Daar is hij uit zijn auto gestapt en liep dreigend op de bestuurder af. Deze wist weg te rijden en is direct naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen.

Aanhouding
De politie kon op basis van kentekengegevens het adres van de Nijmegenaar achterhalen waarop hij in zijn woning kon worden aangehouden. Beiden verklaarden over en weer dat er sprake was van verkeersagressie. De politie heeft de zaak in onderzoek. De auto van de 41-jarige is in beslag genomen voor sporenonderzoek. (08)