Politie Zeeland


---


W-3007-2006 Schietpartij Middelburg in Hart van Nederland
In de nacht van vrijdag 13 oktober op zaterdag 14 oktober, rond 02.00 uur, vond er op de Koepoortbrug in Middelburg een schietpartij plaats.
Een 19-jarige man uit Middelburg reed rond genoemd tijdstip met zijn bromfiets over de Koepoortbrug en stopte bij twee onbekende mannen.
Toen hij weer wegreed werd hij door een van hen in zijn rug geschoten. De jongen is opgenomen in het ziekenhuis in Vlissingen. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis en aan het revalideren.
Dinsdagavond zal er om 22.30 uur in het programma Hart van Nederland op SBS6 aandacht besteed worden aan deze zaak. Personen die tips hebben worden verzocht te bellen met 0800-6070.

W-3008-2007 Mannen verdacht van diefstal metalen
In Vlissingen heeft de politie vanmiddag twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden metalen te hebben weggenomen van een bedrijfsterrein aan de Poortersweg.
Tijdens surveillance zagen agenten in de nabijheid van het voormalige slachthuis een tweetal mannen bezig met het verrijden van een kar met daarop metalen voorwerpen. Vlakbij hen lag in de grasberm nog een ander groot metalen voorwerp. Op de vraag hoe de mannen aan de metalen kwamen, konden ze geen duidelijk antwoord geven. Beide mannen, een 41-jarige man uit Venray en een evenoude man uit Oud-Beijerland, werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal werden ze beiden weer in vrijheid gesteld.

O-3009-2006 Aanrijding in Oosterland
Op de Oostersteijnweg zijn maandagmiddag rond 14.00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen.
Een 37-jarige man uit Zierikzee wilde vanaf een uitrit met zijn bestelauto de weg oprijden. Hij zag wel dat er een auto aan kwam maar hij dacht dat hij hier nog wel voor kon gaan. Dit bleek niet het geval en de 37-jarige bestuurder kwam in botsing met de personenauto, bestuurd door een 57-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De personenauto raakte aan de voorzijde fors beschadigd, van de bestelauto brak de linkervoorwielophanging af. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Z-3010-2006 Dronken fietser geschept door personenauto
Op de N58 te Oostburg is maandagavond een 62-jarige fietser geschept door een personenauto.
De 62-jarige fietser, zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed slingerend en zonder verlichting over de ventweg in plaats van over het fietspad. Een hem tegemoetkomende 31-jarige automobilist uit de gemeente Sluis zag daardoor de fietser te laat en reed hem aan. De 62-jarige man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hij bleek geen letsel te hebben.

---- --