3 e persbericht van maandag 13 november 2006

Eindhoven, 13-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt verdachte van stalking en bedreiging op

De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur een man van 32 jaar uit Eindhoven aangehouden in het politiebureau aan de Aalsterweg. Hij wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen maanden enkele malen zijn 35-jarige ex-vriendin uit Eindhoven heeft gestalkt en met de dood heeft bedreigd. Dat gebeurde onder meer via SMS-berichten. De man meldde zichzelf bij de politie, waarop hij werd opgepakt en in verzekering werd gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert dronken automobilist

Op de Generaal Bothastraat heeft de politie maandagavond rond 18.45 uur een man van 45 jaar uit Eindhoven aangehouden. Toen surveillerende agenten hem op de Tongelresestraat in een auto zonder apk zagen rijden, lieten ze hem stoppen. Eén van de politiemensen liep naar de auto waarvan de bestuurder inmiddels was uitgestapt. Toen de agent bij hem was, reed hij plotseling weg. Na een zoektocht werd de man te voet aangetroffen op de Generaal Bothastraat. Daar werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man had een alcoholpromillage van bijna
1,70. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De auto van de man werd later teruggevonden op de Tafelbergstraat en in beslag genomen voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de kruising Eisenhowerlaan/Van Oldenbarneveltlaan/Koudenhovenseweg Zuid. Maandag rond 18.00 uur werd daar een meisje van 12 jaar uit Eindhoven op haar fiets door een auto aangereden, waarna de automobilist er vandoor ging. Hij had geen voorrang gegeven aan het meisje, dat schaafwonden en kneuzingen opliep. Mensen die weten wie en/of waar de automobilist is, of die het kenteken van de auto weten, kunnen zich melden bij de politie in Tongelre via 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 14.30 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Professor Dr. Dorgelolaan. Van de 168 gecontroleerde voertuigen reden er 83 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 101 km/u.

Budel: Politie houdt verdachte van bedreiging aan

Op de Teutenstraat heeft de politie maandagochtend rond 6.15 uur een man van 30 jaar uit Budel aangehouden. Hij zou op 24 oktober op het Capucijnerplein een ruit van de auto van zijn 23-jarige ex-vriendin uit Hamont-Achel hebben vernield. Ook zou hij de vrouw met de dood hebben bedreigd. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Oirschot: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 14.55 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bestseweg. Van de 1126 gecontroleerde voertuigen reden er 92 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Eersel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Postakkers zijn een laptop, een camera en een videocamera weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend tussen middernacht en 5.30 uur. De deur werd opengebroken nadat er gaten in werden geboord.