Marktleider Lekker onthult nieuwe namen in de Top-100


Spanning in restaurantwereld stijgt

HOOFDDORP, 20061108 -- woensdag - De redactie van restaurantgids Lekker geeft dit jaar veel meer prijs over de nieuw te presenteren gids dan de restaurants de afgelopen 29 jaar gewend zijn. Dat zorgt voor hoogoplopende spanningen in de culinaire wereld. Lekker is de meest gelezen restaurantgids van Nederland.

Lekker 2007 wordt aanstaande maandag aan de pers gepresenteerd in Amsterdam. Tijdens de presentatie zal ook de Lekker Award worden uitgereikt aan het beste restaurant van Nederland. V??r die tijd brengt Lekker de restaurantwereld tot het kookpunt door een aantal stijgers, dalers en nieuwkomers in de roemruchte Top-100 te onthullen.

Vanmiddag maakt de redactie de hoogste drie nieuwe binnenkomers in de Top-100 bekend: restaurant L'Atelier te Gulpen, Solo te Gorinchem en restaurant Giga's te Ellecom. Eerder onthulde Lekker al de twee nieuwe namen in de Top-10: Ron Blaauw te Ouderkerk aan den Amstel en Cordial te Oss. Bij de vijf grootste stijgers binnen de Top-100 horen in ieder geval restaurant Bellevue te Simpelveld en Auguste te Maarssen. Onder de grootste dalers bevinden zich Kasteel Wittem te Wittem en het Amsterdamse restaurant Bordewijk. Lekker 2007 ligt 14 november in de winkel.