Open brief aan niet-stemmers


(en alle zwevers...)

DEN HAAG, 20061113 -- NIET STEMMERS: 30 ZETELS... Bij de vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer heeft ruim 20% van alle kiesgerechtigden niet gestemd. De niet-stemmers zijn dus goed voor 30 zetels. Eigenlijk te gek voor woorden! Nu zit het kiesstelsel zo in elkaar dat deze 30 zetels tóch bezet worden. Dat gebeurt door mensen waar in feite niemand op heeft gestemd. Het kan geen kwaad daar eens goed over na te denken want als niet-stemmer wordt u, of u wilt of niet, tóch vertegenwoordigd en misschien wel door mensen die er de oorzaak van zijn dat u afhaakte. Alweer te gek voor woorden!

WAAROM NIET STEMMEN?

Uit onderzoeken blijkt dat er diverse redenen zijn waarom mensen niet meer stemmen.
3% van alle kiesgerechtigden weigert te gaan stemmen. Dit was ook zo toen de opkomstplicht nog bestond. De rest van de niet-stemmers "heeft geen vertrouwen meer in de politiek", wat nogal snel gezegd wordt, of men kan zich niet meer vinden in het programma van één partij en zou het liefst meerdere partijen steunen. Die laatste groep groeit snel en dat is heel begrijpelijk. U wordt nu verplicht een keuze te maken en zodra u dat doet geeft u uw stem weg voor een periode van maar liefst 4 jaar wat in een tijd waarin de ontwikkelingen zo snel gaan nauwelijks meer te verkopen is. Daarnaast moet u maar afwachten wat er na de verkiezingen en evt. coalitieonderhandelingen nog over is van de standpunten van de partij van uw keuze.
Zint u dat niet? Dat is dan jammer. U mag vier jaar langs de zijlijn toekijken. U heeft geen enkele invloed meer!

WAAROM NU WÈL STEMMEN?

Omdat de genoemde bezwaren er niet meer zijn! Met de komst van het internet is plotseling veel mogelijk waar we bij de vorige verkiezingen nog niet eens aan dachten.
Vrijwel iedereen is via het internet direct te bereiken en kan dan ook direct zijn mening geven.
De Continue Directe Democratie Partij (CDDP) maakt hier uitstekend gebruik van.
Deze partij heeft zelf géén politieke standpunten, maar biedt u de mogelijkheid via een stemprofiel per onderwerp aan te geven welke partij u voor dat onderwerp wilt steunen.
Maakt de door u geselecteerde partij tijdens de regeerperiode een "draai" die u niet aanstaat, dan wijzigt u simpelweg uw stemprofiel. Zo blijft u steeds invloed houden op de besluitvorming in Den Haag omdat de CDDP-kamerleden bij het stemmen in de Kamer precies de opdracht van de achterban uitvoeren. Via de CDDP stemt u dus niet meer op één partij, maar steunt u de door u gekozen standpunten. Een complete, heldere uiteenzetting kunt u vinden op www.cddp.nl waar u bij wijze van proef ook uw eigen stemprofiel kunt aanmaken.

WEL STEMMEN, MAAR NOG ZWEVEND?

Door op standpunten te stemmen in plaats van op een volledig partijprogramma hoeft eigenlijk niemand meer te zweven. "Parkeer" uw stem bij de CDDP en bepaal later - per onderwerp - wie u op welk moment wilt steunen. Kan het nog mooier? Ik dacht het niet!

Continue Directe Democratie Partij