Websites CDA en VVD minder populair dan SP en PVDA


LISSE, 20061113 -- Zoekmachine marketing bureau PROSEO uit Lisse heeft afgelopen weekend de populariteit van de websites van 12 politieke partijen onderzocht. Uit het onderzoek blijkt, dat de website van de SP het meest populair is en dat de website van de PvdA op de tweede plaats staat. De VVD staat op de zesde plaats en het CDA op de achtste plaats.

De website van Fortuyn staat op de laatste plaats, maar dit komt waarschijnlijk doordat de website van de politieke partij nog maar kort onder de naam lijst5fortuyn.nl bestaat.

Werkwijze onderzoekers
PROSEO is nagegaan hoeveel webpagina's een link hebben gemaakt naar de offici?le websites van de politieke partijen. Het aantal links geeft de populariteit van een website van een politieke partij aan.
Directeur Tammo Peters: 'Als veel webpagina-eigenaren de moeite nemen om een link naar een partij-site op te nemen, dan zegt dat iets over de populariteit van de website van die partij. Je neemt immers niet zomaar een link op naar een website. Het opnemen van een link kost tijd en moeite. Tevens neemt het vaak belangrijke paginaruimte in beslag'.

Meer links, vaak meer bezoekers
'Uit de 7-jaar ervaring die ik in de Internet marketing branche heb, kan ik in het algemeen concluderen, dat een website met veel inkomende-links meer bezoekers heeft dan een website met weinig inkomende links', aldus Tammo Peters.

De gehele uitslag:
* www.sp.nl (5410 links naar de website)
* www.pvda.nl (3100 links)
* www.christenunie.nl (1330 links)
* www.groenlinks.nl (796 links)
* www.d66.nl (679 links)
* www.vvd.nl (529 links)
* www.sgp.nl (492 links)
* www.cda.nl (456 links)
* www.partijvoordedieren.nl (98 links)
* www.eennl.nl (83 links)
* www.partijvoordevrijheid.nl (1 link)
* www.lijst5fortuyn.nl (0 links)