Databank maakt zorgsector voor toeleveranciers `transparant'


AMSTELVEEN, 20070215 -- Het Amstelveens managementinformatiebureau MISA B.V. heeft een databank van de zorgsector opgezet waarin een breed scala aan voor de toeleveranciers van deze sector nuttige informatie is te vinden. Het gaat dan om gegevens als omzet, vestigingsplaats, aantallen bedden, productie, organisatiestructuur en bestuurssamenstelling van nagenoeg alle zorginstellingen in Nederland; zowel particulier als publiek. Het is voor het eerst dat dit soort gegevens op zo'n handzame wijze bij elkaar zijn gezet.

De databank is opgezet om de zorgsector `transparanter' te maken; vooral voor de toeleveringssector en zakelijke dienstverlening. Bedrijven en belanghebbenden kunnen zich abonneren en krijgen daarmee toegang tot een strak gestructureerde gegevensbank die gegevens bevat van meer dan duizend instellingen in de Nederlandse zorgsector, die continu worden bijgewerkt.

Geïnteresseerden kunnen op www.zorgsectorinfo.nl via de koppeling `Database' een voorproefje krijgen van de prestaties van de databank.

MISA Management Information Services Amstelveen B.V. is werkzaam op het gebied van bedrijfseconomie en internettoepassingen. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en heeft vele jaren ervaring met informatievoorziening, zowel binnen de non-profit sector als binnen de commerciële sector.

Ingezonden persbericht