Teleflor België overgenomen door EuroFlorist


Vormt nu het grootste netwerk voor bloemisten in België door de afronding

Aalsmeer, Nederland; Malmö, Zweden, 20061113 -- 13 november 2006 - EuroFlorist AB, het leidende bloemenbestel- en distributienetwerk in Europa, maakt bekend dat ze, na de recentelijke overname van Belgium Flowers Service BVBA, vandaag de overname voltooid heeft van TELEFLOR BELGIË, tevens lid van Teleflor International voor België en Luxemburg en een bloemenverzendorganisatie die al vijfentwintig jaar ervaring heeft in het bezorgen van bloemen.

"We zijn zeer verheugd bekend te maken dat we met de aankoop van onze handelspartner Teleflor België, samen met de overname van Belgium Flowers Service eerder deze maand, de grootste bloemenverzendorganisatie in België gecreëerd hebben," zegt Peter Jungbeck, oprichter en Chief Executive Officer van EuroFlorist.
"We zetten onze expansiestrategie door Europa voort om zodoende het merk EuroFlorist en onze succesvolle bloemenservice en internet diensten aan nog meer klanten in Europa aan te kunnen bieden. Hierdoor maken thans bijna 10 000 bloemisten in 10 landen over heel Europa deel uit van het EuroFlorist netwerk hetgeen zowel onze zakelijke relaties als de websites met bloemen en geschenken voor de consumenten ten goede komt."

De Belgische bedrijven halen voordeel uit samengaan
EuroFlorist zal de activiteiten van TELEFLOR BELGIË met Belgium Flowers Service combineren en het nieuwe geheel omdopen tot EuroFlorist België.
"Door deze twee lokale bloemenverzendorganisaties samen te voegen introduceren wij het merk EuroFlorist voor 770 bestaande leden in heel België en Luxemburg." zegt EuroFlorist Manager Wim Meuleman. Hij voegt daar aan toe, "We hebben al vele jaren ervaring opgebouwd in Europa met het uitrollen van het EuroFlorist platform naar bloemisten.
Ons hoofddoel als "bloemistenvriendelijke" organisatie is te voorzien in het beste aanbod van service en ondersteuning voor onafhanklijke bloemisten en hun klanten."

Over EuroFlorist
EuroFlorist is in 1982 in Malmö, Zweden opgericht en is vandaag de marktleider voor bloemenverzending in Europa met bijna 10 000 aangesloten bloemisten. EuroFlorist beheert een netwerk van bloemisten in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen en Zweden. EuroFlorist was een pionier op het Internet met het aanbieden van online bestellen van bloemen sinds 1995 en maakt onderdeel uit van het globale netwerk Teleflor International Ltd. met meer dan 54 000 wereldwijd aangesloten bloemisten.

Voor meer infomatie neemt u contact op met
Wim Meuleman op + 31 297 382480 of per e-mail op wim@euroflorist.be