Gemeente Rotterdam
Nr. 2006-46
10 november 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 13 t/m 19 november 2006

Wethouder Geluk brengt bezoek aan Jongerenloket
Wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) brengt op maandag 13 november tussen 14.30 uur en 16.30 uur een bezoek aan het Jongerenloket aan de Westblaak 122 in Rotterdam. Het Jongerenloket is een samenwerkingsverband van het Centrum voor Werk en Inkomen en de gemeente Rotterdam (Jeugd, Onderwijs en Samenleving en Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Doel van het jongerenloket is het begeleiden van jongeren richting economische zelfstandigheid met de nadruk op scholing en werk. Uitgangspunt van het jongerenloket is de zogenoemde jongerenladder: scholing boven werk en werk boven uitkering.
(Meer informatie: Jongerenloket Rotterdam, Liesbeth Werleman, tel. 010 - 498 6304)

Wethouder Schrijer neemt deel aan congres Leren en Werken
Hoe kan het leren in bedrijven nu een flinke impuls krijgen? De Projectdirectie Leren en Werken van het Ministerie van OCW organiseert op dinsdag 14 november vanaf 13.00 uur in het WTC een besloten congres met een select gezelschap van topbestuurders uit het veld van leren en werken. Wethouder Schrijer zal daar ook aanschuiven.

Wethouder Schrijer neemt deel aan de bestuurdersconferentie Zuidvleugel
De Zuidvleugel is het gebied in het zuidwesten van de Randstad. Het valt binnen de provinciale grenzen van Zuid-Holland. De Zuidvleugel is met 3,5 miljoen inwoners één van de dichtstbevolkte regio's van Europa. De Zuidvleugel moet uitgroeien tot een vitale netwerkstad van bestuur en recht, kennis en logistiek in een Hollands landschap. Om dit tot stand te brengen is in 2000 het Bestuurlijk Platform Zuidvleugel opgericht. Dat platform houdt zich bezig met economische vitaliteit, sociale samenhang, bereikbaarheid, woon- en leefklimaat, en natuur en recreatie. Wethouder Schrijer neemt deel aan de jaarlijkse conferentie, die dit jaar op 15 november vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Rotterdam wordt gehouden.
Meer informatie: Zuidvleugelbureau, 070 - 441 83 03

Wethouder Bolsius ontvangt handtekeningen 'Vrienden van Van Maanenbad'
Wethouder Lucas Bolsius van o.m. Sport neemt op woensdag 15 november om 15.30 uur op het bordes van het stadhuis aan de Coolsingel handtekeningen in ontvangst van de 'Vrienden van Van Maanenbad'. De Vrienden van Van Maanenbad willen sluiting van het gelijknamige zwembad in Rotterdam Noord voorkomen en bieden de wethouder handtekeningen aan van buurtbewoners en zwemmers.
(Meer informatie: de heer Koop, 010 - 466 3697)

Wethouder Bolsius danst mee tijdens 'Heel Nederland danst'
Wethouder Lucas Bolsius van o.m. Sport danst op 16 november 2006 van 11.15 tot 11.20 mee met een groep mensen in het kader van 'Heel Nederland danst'. De dans vindt plaats bij het Stadhuis aan de Coolsingel. Initiatiefnemer voor deze bijzondere actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Van Den Helder tot Maastricht en van Dokkum tot Den Haag verzamelen zich grote groepen mensen in gemeentehuizen, aula's van scholen, bedrijfskantines, universiteiten, sporthallen, woonzorgcentra. Met de actie hoopt het Instituut de aandacht de vestigen op het belang van beweging voor de gezondheid.
(Meer informatie: Concerncommunicatie, Franklin Wattimena, 010-4173024)

Wethouder Karakus spreekt op congres Vastgoedmarkt
Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) is donderdag 16 november één van de sprekers op het congres Vastgoedmarkt Den Haag - Rotterdam, van het Nederlands Vastgoed Instituut. Het congres wordt gehouden in het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. Karakus spreekt vanaf 11.45 uur over de Gateway to Europe en over de collegeplannen voor de komende vier jaar.
(Voor meer informatie: Barbara Canters, Nederlands Vastgoedinstituut, tel. 040 - 297 27 48)

Wethouder Kriens aanwezig bij miniconferentie Overleeft welzijn de marktwerking?
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) is op donderdag 16 oktober om 16.00 uur aanwezig bij de miniconferentie 'Overleeft welzijn de marktwerking?' Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Stichting Charlois' Welzijn wordt de conferentie gehouden, die plaats vindt in Art & Woonhotel Rotterdam aan de Mijnsherenlaan 9. De wethouder zal plaatsnemen in een forum, de gespreksleider is Arie Boomsma.
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edward Ernst,

tel. 010 - 417 94 28 of 06 - 22 49 94 87)

Wethouder Baljeu in debat tijdens conferentie "Kwaliteitszorg van Personeel en Communicatie"
Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) neemt op donderdag 16 november deel aan een debat over kwaliteitszorg van personeel en communicatie in het NAi, Museumpark 25. De conferentie wordt georganiseerd door een groep studenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Rotterdam. De andere debaters zijn Gijs Weenink, Roderik van den Bos (beiden van DebatAcademie) en Paulus Jansen (fractievoorzitter van de SP in Utrecht en nummer 18 op de lijst van de SP voor de Tweede Kamer). De conferentie is van 11 tot 16.15 uur, het debat begint om 15.30 uur.
(Meer informatie: Roel Hubers, Technische Bedrijfskunde Hogeschool Rotterdam, tel. 06-45044979)

Wethouder Kriens bij viering Annasr Moskee, 'Altijd thuis in Rotterdam!'
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijk opvang) is op vrijdag 17 november vanaf 20.00 uur bij de viering ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Annasr Moskee, in de Doelen aan de Schouwburgplein. Met het motto: 'Altijd thuis in Rotterdam!' onderstreept de Annasr moskee het samenleven in verscheidenheid. Samenleven in verscheidenheid betekent niet langs elkaar heen leven, maar met elkaar. Isolement vermijden en contact zoeken met andere maatschappelijke organisaties is een belangrijk onderdeel van de viering. De heer H. Wiegel, erelid VVD en prof. Tarik Ramadan, Oxford Universiteit Londen zijn o.m. uitgenodigd om te komen spreken.
(Voor meer informatie: projectleider 30 jarig bestaan Annasr Moskee, B. Bourzik, tel. 06 - 14 53 36 50)

Wethouders Schrijer en Kriens nemen deel aan SoZaWe-symposium over 200 jaar armoedebestrijding in Rotterdam
Naar aanleiding van het 200-jarig bestaan organiseert SoZaWe Rotterdam een symposium over twee eeuwen armoedebestrijding in Rotterdam. Het symposium staat onder leiding van Arthur Vlaardingerbroek, oud-fractievoorzitter voor de Christen-Unie/SGP in de raad van Rotterdam. Naast de wethouders Schrijer (Sociale Zaken) en Kriens (Welzijn) zijn onder meer aanwezig kamerleden Jet Bussemaker (PvdA), Mirjam Sterk (CDA) en Tamara Venrooy (wethouder van Nieuwerkerk aan den IJssel en kandidaat-Kamerlid voor de VVD). Inleidingen worden verzorgd door Erik Snel, bijzonder hoogleraar intercultureel bestuur aan de Universiteit van Twente, Sander de Kramer, hoofdredacteur van de Straatkrant en historicus Paul de Kok. Het symposium wordt gehouden op vrijdag 17 november 2006 in het Museum Boijmans van Beuningen.
(Meer informatie: SoZaWe Rotterdam, Lelia van der Tak, 010-453 32 18.)

Wethouder Kriens bij certificaatuitreiking Aanpak Meisjesbesnijdenis Rotterdam
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) is op zaterdag 18 november van 10.30 tot 12.00 uur bij de certificaatuitreiking Aanpak Meisjesbesnijdenis (AMBeR). De overhandiging vindt plaats op de boot de Nieuwe Maze, die ter hoogte van Hotel New York (Koninginnenhoofd 1) afgemeerd ligt. Tweede Kamerlid Varina Tjon-a-Ten is hierbij aanwezig. De empowermenttraining is opgezet voor vrouwen en meisjes die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Somalië en Ethiopië, waar meisjesbesnijdenis veel voorkomt. De vrouwen zijn gedurende tien dagdelen getraind zodat zij stelling kunnen nemen tegen meisjesbesnijdenis. Door middel van huisbezoeken en themabijeenkomsten kunnen de vrouwen en meisjes voorlichting geven, om ouders te bewegen af te zien van meisjesbesnijdenis. Rotterdam is de eerste stad waar de empowermenttraining heeft plaatsgevonden. Haridat Consultancy en Promotions heeft samen met een aantal migrantenorganisaties de training opgezet.
(Voor meer informatie: Afdeling communicatie GGD Rotterdam e.o., Lotte Kos,
tel. 010 - 433 95 52 of Haridat Consultancy & Promotions, Jane Haridat,
tel. 010 - 202 31 66)

Burgemeester Opstelten verwelkomt Sint Nicolaas bij de Westerkade
Burgemeester mr. Ivo Opstelten verwelkomt op zaterdag 18 november om 13.00 uur Sint Nicolaas, die met pakjesboot De Majesteit uit Spanje aankomt bij de Westerkade. Alle kinderen zijn vanaf 12.15 uur uitgenodigd om voor de intocht van Sint Nicolaas te komen zingen. Om 14.00 uur vertrekt de stoet vanaf de Westerkade naar het centrum van Rotterdam. De Goed Heiligman gaat te paard, begeleid door zijn pieten, ouders en kinderen in een feestelijke optocht naar het Stadhuis. De route is als volgt: Zeemanstraat, Veerhaven, Westplein, Scheepstimmermanslaan, Vasteland, Schiedamse Dijk, Witte de Withstraat, Museumpark, Mathenesserlaan, Nieuwe Binnenweg, Mauritsweg, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Lijnbaan, Aert van Nesstraat naar de Coolsingel.
(Voor meer informatie: Voorzitter Intocht Sint Nicolaas, Luwe de Grooth,
tel. 06 - 15 65 32 99 of Doekes Fockema, tel. 06 - 27 36 29 97)

noot voor de redactie