Deelgemeente Charlois Rotterdam

Week zonder Geweld

Week zonder geweld

Op 25 november a.s. -Internationale VN-dag voor uitbanning van geweld tegen vrouwen- zal alweer voor het vijfde jaar op rij de Week Zonder Geweld in Nederland van start gaan. Wereldwijd gezien heeft een op de drie vrouwen te maken met huiselijk geweld. Daar zijn in veel gevallen kinderen als getuige of slachtoffer bij betrokken. In de Week Zonder Geweld vragen allerlei mensen en organisaties aandacht voor iedere vorm van geweld tegen vrouwen.

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Het komt voor in àlle lagen van de bevolking. Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers veelal zelf geen of te laat hulp zoeken. Daarom roepen wij mensen op om slachtoffers actief te ondersteunen of melding te maken van huiselijk geweld. Wat achter de voordeur gebeurt, is in dit geval wèl onze zaak!

De Werkgroep Week zonder huiselijk geweld richt zich dit jaar op docenten. Wij willen docenten vragen jongeren alert te maken op het voorkomen van huiselijk geweld. Doel is om jongeren meer bewust te maken van machtsmisbruik waarbij men zowel als slachtoffer en als dader betrokken kan raken. Daarnaast willen zij benadrukken dat het belangrijk is om huiselijk geweld bespreekbaar te maken als men zelf of iemand uit de omgeving hiermee te maken heeft. Omdat docenten een belangrijke rol kunnen vervullen in het vroegtijdig signaleren en het bespreekbaar maken van het geweld willen wij dit jaar onze aandacht ook richten op deskundigheidsbevordering van deze groep. Ook vinden wij het belangrijk om ouders op scholen hierbij te betrekken.

Meld huiselijk geweld of vraag hoe je slachtoffers kunt steunen.

Bel met het Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld 010 - 4438444