Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

25 November ­ Autismecongres 2006

7 sprekers over een zinnenprikkelend leven + uitgebreide informatiemarkt

De Nederlandse Vereniging voor Autisme nodigt u uit aanwezig te zijn op het Autismecongres 2006, op 25 november a.s.in het Beatrix Theater in de Jaarbeurs te Utrecht.

Het Autismecongres 2006, dat ruimte biedt aan 1.500 gasten, was binnen enkele weken uitverkocht.

Autisme staat volop in de belangstelling. Helaas vaak omdat kinderen en volwassenen met autisme steeds weer tegen gebrekkige voorzieningen in onderwijs en zorg aanlopen. Volgens recent onderzoek heeft 1,16% van de bevolking te kampen met een autismespectrum stoornis: 185.000 mensen die gehoord en begrepen willen worden.

Op het Autismecongres 2006 geven 7 prominente onderzoekers en specialisten hun actuele visie op een aandachtsgebied rond autisme. Zo presenteren de heren de Bie en Crombag hun visie dat de diagnose autismespectrum stoornis al mogelijk is vanaf de leeftijd van 6 maanden op basis van de motorische ontwikkeling van het kind.

Tijdens het congres vindt ook de première plaats van de eerste nieuwe voorlichtingsfilm van de NVA: 'Een Zinnenprikkelend Leven ­ Over pubers met autisme'.

Sprekers:
Prof. dr. H. van Engeland Autisme en erfelijkheid Prof. dr. R.J. van der Gaag Autisme en medicatie Mevr. Dr. H.M.E. de Clercq Autisme van binnen uit Prof. dr. R. de Bie & H. Crombag Autisme en motoriek Dr. P. Vermeulen Autisme: contextblindheid als bindende factor

Vanwege de overweldigende interesse is besloten het congres integraal te herhalen op 14 april 2007.

www.autisme-nva.nl / www.autismefonds.nl

Wilt u aanwezig zijn op 25 november, het complete programmaboek ontvangen, of een interview met een van de sprekers of de NVA, neem dan contact op met:

Marjolijn Busman
PR Nederlandse Vereniging voor Autisme
Marjolijn@tprf.nl

The PR Factory
030 24.11.737
06- 430 86 934

Marjolijn Busman
The PR Factory
Communicatieadvies Marketing PR
Ambachtsweg 12 A
3542 DG Utrecht
Tel: +31 (0)30 24 11 737
www.theprfactory.nl