Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 24 november 2006

Oldtimercollectie verwoest bij brand

Vrijdagochtend is bij de brand in het Noord-Hollandse Benningbroek een oldtimercollectie verloren gegaan. De auto's, 2 Eenden (Citro?n 2CV) waarvan één uit 1959 en een Snoek (DS) uit 1968, stonden in een opslagloods die door de brand volledig is verwoest.

Emotionele waarde
De auto's hadden een grote emotionele waarde. Sinds zijn 15e was Mark Hukema vrijwel ieder weekend bezig met de restauratie en het onderhoud van zijn drie klassieke Citroëns. Het grootste verlies is de Eend uit 1959. Mark kocht deze klassieker samen met een vriend toen hij 16 jaar oud was, nu 12 jaar geleden. De auto was in perfecte staat en diende inmiddels als promotieauto van zijn pas gestarte onderneming.

Provence
Vele kilometers maakten de klassieke Franse auto's door de landschappen waar ze thuishoren. Samen met zijn vader importeerde Mark de auto's uit Frankrijk en met zijn vriendin ging hij er meerden keren per jaar op reis door de Provence. Mark Hukema: "De Provence is nu dé plek om herinneringen op te halen en om op zoek te gaan naar een andere klassieke 2CV."

Route Provençale
Gelukkig gaan de activiteiten van Mark zijn pas gestarte bedrijf Route Provençale onverminderd door. Route Provençale organiseert reizen met Eenden door de Provence. Mark Hukema: "Het rijden met een 2CV door de Provence is geweldig: prachtige landschappen, dakje open, zon aan de hemel, wind door je haren... Echt genieten!" Binnenkort kan iedereen bij Mark boeken, met andere Eenden, helaas.