Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - steekincident                                 |
De politie stelt een onderzoek in naar een steekincident dat vrijdagavond (24/11) plaats vond voor een horecazaak aan de Stationsstraat. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De identiteit van de verdachte is bekend.

De politie kreeg omstreeks 23.20 uur een melding van een steekincident op de Stationsstraat. Diverse politie-eenheden en een ambulance werden naar de opgegeven locatie gestuurd. Op een bankje werd een 42-jarige Apeldoorner aangetroffen die hevig bloedde. De man is buiten bewustzijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Uit diverse verklaringen bleek dat het slachtoffer kort voor het steekincident in een horecazaak had zitten kaarten. Wat er vervolgens is voorgevallen is nog niet duidelijk. De plaats waar het slachtoffer werd aangetroffen is uitgebreid afgezet voor een onderzoek door de technische recherche. De namen van de bezoekers van de horecazaak zijn genoteerd en er zijn zoveel mogelijk verklaringen opgenomen. Nadat de identiteit van de vermoedelijke verdachte bekend werd, is op diverse adressen naar hem gezocht. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis maar verkeert niet in levensgevaar. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. De politie zoekt contact met mensen die getuige zijn geweest van het steekincident en die de verdachte mogelijk hebben zien vluchten. Men kan bellen met de politie Apeldoorn op 0900 - 8844.

|     |Apeldoorn - met glaasje op achter het stuur               |
Agenten hebben zaterdag (25/11) een 54-jarige Apeldoorner op de Prins Willem Alexanderlaan aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Na de ademanalyse kreeg hij een boete en een rijverbod.

Surveillerende agenten zagen de man in de binnenstad rijden en zijn rijgedrag viel hen direct op. Na de auto even gevolgd te hebben werd de bestuurder op de PWA-laan gecontroleerd en bleek hij te hebben gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 0.7 promille en met een boete en een rijverbod mocht hij later te voet het politiebureau verlaten.

|     |Apeldoorn - trio aangehouden voor vernielen ruiten        |
De politie heeft vrijdagmiddag (24/11) drie jongens verhoord die bij een loods aan de Vlijtseweg ruiten hadden ingegooid. Het trio wordt naar een preventieproject verwezen voor een passende maatregel.

De jongelui (12,12, 13) waren omstreeks 14.45 uur naar de loods gegaan en verveelden zich kennelijk. Met stenen gooiden zij enkele ruiten kapot en dit werd door de eigenaar opgemerkt. Hij wist één van de jongens aan te houden. De andere twee meldden zich in het bijzijn van een moeder bij de gedupeerde. Deze had inmiddels de politie gewaarschuwd en de jongelui werden meegenomen voor verhoord. Op het politiebureau biechtten zij hun daad op. Ze worden naar een preventieproject verwezen en werden vervolgens aan hun ouders overgedragen. De schade zal ook worden geregeld.

|     |Apeldoorn - boete na vechtpartij                          |
De politie heeft zaterdagnacht (25/11) vier Apeldoorners bekeurd nadat zij bij een vechtpartij in het centrum betrokken waren.

De politie even na 04.00 uur een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Nieuwstraat. De gealarmeerde agenten wisten de vechtenden te scheiden en hielden drie ruziemakers (19, 23 en 27 jaar) aan. Aan de hand van de camerabeelden van de beveiligingscamera's was de aanleiding te zien. De amokmakers zijn met een boete van euro later heengezonden. Een 20-jarige vriend die zich met de aanhouding bemoeide en de agenten uitschold werd ook aangehouden. Ook hij kreeg een boete. Het boetebedrag wordt door het Openbaar Ministerie bepaald.

|     |Einde berichten                                           |

---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --