Politie Groningen

Zaterdag 25 november 2006

Provincie Groningen, 25-11-2006

Groningen: val na plastictas in fietswiel

Een 15-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt aan haar gezicht na een val van haar fiets. Het meisje fietste door de Dirk Huizingastraat in Groningen toen een plastictas, die aan het stuur hing, in het voorwiel kwam. Hierdoor blokkeerde het wiel. Gevolg was dat zij van haar fiets viel. De fietsster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: beroving op straat

Een 38-jarige man uit Groningen heeft vrijdagavond aangifte gedaan van beroving. De man liep door de Kleine Rozenstraat toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Vervolgens sloeg een tweede persoon het slachtoffer van achteren. Daarop pakten de verdachten de portefeuille van de Stadjer en gingen er vandoor. Ook namen ze een tas met boodschappen van het slachtoffer mee. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: automobiliste onder invloed

De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige automobiliste uit Groningen bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw reed op de Eemsgolaan in Groningen toen agenten haar verzochten te stoppen. Na een alcoholtest bleek de vrouw 1,2 promille alcohol in het bloed te hebben. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winsum: doorrijder veroorzaakt verkeersongeval

Een 35-jarige Groninger is vrijdagmiddag op de Garnwerderweg bij Winsum gewond geraakt nadat hij van zijn motor was gevallen. Een onbekende automobilist haalde op de Garnwerderweg een groepje fietsers in en kwam daardoor op de verkeerde weghelft. Uit tegenovergestelde richting kwam vanuit Winsum de 35-jarige motorbestuurder. Doordat de auto op de verkeerde weghelft kwam, moest de motorrijder uitwijken en kwam in de berm terecht. Daardoor verloor hij de controle over zijn voertuig en viel. De man kwam vervolgens enkele meters verder in de berm tot stilstand. De auto reed door. De Stadjer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval en stelt een onderzoek in.

Musselkanaal: man overleden na val van fiets

Een 61-jarige fietser uit Musselkanaal is vrijdagmiddag na een val op de Sluiskade in zijn woonplaats overleden. De man viel door onbekende oorzaak van zijn fiets en is als gevolg van zijn verwondingen overleden. De politie sluit een aanrijding met een ander voertuig uit.

Muntendam: automobilist zonder rijbewijs

Een 56-jarige automobilist uit Meeden is vrijdagavond bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Bij een controle op de Oosterweg in Muntendam bleek dat het rijbewijs van de man was ingetrokken. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Veendam: alcomobilist zonder verlichting

Een 22-jarige automobilist uit Veendam is vrijdagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De beginnend automobilist reed zonder verlichting over de JG Pinksterstraat in Veendam. Daarop gaven surveillerende agenten hem een stopteken. Tijdens de alcoholtest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij had 1,1 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Startenhuizen: gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft vrijdagmiddag een 23-jarige automobilist uit Uithuizermeeden op de N46 bij Startenhuizen bekeurd vanwege twee overtredingen. De beginnend automobilist reed met een snelheid van 130 km/u over de N46, terwijl daar 100 km/u is toegestaan. Bovendien haalde hij een vrachtwagen in terwijl er sprake was van naderend tegemoetkomend verkeer. Het tegemoetkomende voertuig kon alleen een frontale aanrijding voorkomen door te remmen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de 23-jarige bestuurder.

Nuis: automobilist weigert bloedproef

De politie heeft een 34-jarige automobilist uit het Friese Houtigehage vrijdagavond zonder zijn rijbewijs en auto naar huis gestuurd. De politie kreeg een melding dat er mogelijk een onder invloed van alcohol verkerende automobilist op de A7 richting Groningen reed. Op de Laan 1940-1945 in Groningen gaven de agenten de man in de bestelbus een teken om de politieauto te volgen. De bestuurder besloot vervolgens zijn voertuig direct op de ringweg stil te zetten. De man bleek alcoholische dranken voorin de auto te hebben staan en was moeilijk aanspreekbaar. Op het bureau wilde hij niet meewerken aan een bloedproef. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto moest hij ook achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op voor het weigeren van een bloedproef.

Opende: alcohol en ongeval beginnend bestuurder

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Marum is vrijdagnacht op de Kolonieweg in Opende aangehouden nadat hij met alcohol op achter het stuur een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. De man reed met zijn auto op de Kolonieweg en raakt op de kruising met de Drachtsterweg de macht over het stuur. Daardoor kwam de auto in de berm terecht. De automobilist kwam zonder kleerscheuren uit de auto. Agenten die ter plaatse kwamen namen een blaastest af van de man. Daaruit bleek dat hij 1,6 promille alcohol in het bloed had. De beginnend bestuurder werd vervolgens agressief en werd geboeid naar het politiebureau gebracht. Aangezien de man vaker met alcohol op achter stuur is aangehouden, vorderde de politie direct zijn rijbewijs in. De politie maak proces-verbaal op tegen de man.

Winschoten: fietser twee keer beboet

De politie heeft vrijdagavond op de Grintweg in Winschoten tot twee maal toe een 35-jarige fietser uit die plaats beboet. Agenten zagen de man fietsen zonder licht en spraken hem daar op aan. De fietser wilde er vervolgens vandoor, maar kon worden vastgehouden door een van de agenten. De agenten waarschuwden hem niet verder te fietsen en gaven hem een bekeuring. Enkele minuten later zagen de agenten de man weer op de Grintweg fietsen. Daarop moest hij een blaastest doen. Hieruit bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Winschoten: bromfietser houdt zich niet aan regels

De politie heeft vrijdagnacht op de Zuiderveen een 29-jarige bromfietser uit Oude Pekela aangehouden omdat hij zich niet aan de verkeersregels hield. De bromfietser viel op toen hij de agenten voorbij reed zonder helm. Ook zijn 46-jarige passagier en plaatsgenoot droeg geen helm. Tijdens de controle bleek dat de bromfietser niet over een geldig bromfietsrijbewijs beschikt. Bovendien had hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1381, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2283, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 187 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Weende, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.