Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 25-11-2006

Alcohol in het verkeer
GIETEN Een 18 jr. bromfietser uit Gieten kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een boete van 110,-. De jongeman reed op zijn bromfiets over de Asserstraat in Gieten. De politie constateerde dat hij gedronken had (0,4 promille). Dit resulteerde voor de beginnend bestuurder dus in een fikse geldboete.

RODEN Hoewel meerdere mensen haar probeerden tegen te houden, stapte een 60 jr. vrouw uit Roden vrijdagavond toch achter het stuur van haar auto terwijl ze behoorlijk gedronken had. Uiteindelijk lukte dit bij de woning van de vrouw wel en kon men voorkomen dat ze verder ging rijden. De politie werd gewaarschuwd en die nam de vrouw mee. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van maar liefst 1.9 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen auto teruggevonden
EMMEN De Suzuki die donderdag is gestolen vanaf het parkeerterrein bij het Emmer ziekenhuis, is vrijdag teruggevonden op een andere parkeerplaats in de nabije omgeving.

Portemonnee gerold
MEPPEL Tijdens het winkelen in het centrum van Meppel is vrijdagmiddag de portemonnee van een vrouw uit Havelte gestolen. De vrouw heeft niets van de diefstal gemerkt.

Aangehouden na vernielen reclamebord
ASSEN Op de Groningerstraat in Assen hield de politie vrijdagavond een 21 jr. man uit die plaats aan. Een agent zag dat de man een steen tegen een reclamebord gooide waardoor dit bord werd beschadigd. De man had eerder op de avond ook al voor problemen gezorgd bij de daklozenopvang waar hij niet naar binnen mocht. Hij is ingeloten en zaterdagochtend na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewond door klap met bierglas
NIEUW AMSTERDAM een 17 jr. jongen uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag naar het ziekenhuis in Emmen gebracht nadat hij met een bierglas in het gezicht was geslagen. Dit gebeurde na afloop van een feest in een horecagelegenheid in Nieuw Amsterdam. De dader, een 22 jr. inwoner van Veenoord, werd door medewerkers van het bedrijf aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep die erg vervelend was. Na wat getrek en geduw kreeg het slachtoffer plotseling een klap met een bierglas tegen de zijkant van zijn gezicht. De verdachte is ingesloten op het politiebureau en zaterdag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-201985)

Lege stacaravan uitgebrand
HOOGEVEEN In een weiland aan het Oosterveld in Hoogeveen brandde vrijdagavond een stacaravan tot de grond toe af. De te koop staand stacaravan is eigendom van een inwoner van Hoogeveen. De politie houdt er rekening mee dat de caravan in brand is gestoken. De eigenaar deed aangifte. De schade is ongeveer 500,-. (060201916)

Aangehouden na slaan agenten
ASSEN Een 56 jr. bewoonster van de Iemstukken in Assen is vrijdagavond door de politie aangehouden in haar woning. Buren hadden geklaagd over geluidsoverlast. Toen agenten deze klacht onder de aandacht brachten van de vrouw werd zij boos, wilde dat de agenten haar woning verlieten en begon om zich heen te slaan. Daarbij sloeg ze beide agenten in het gezicht. De vrouw die gedronken had werd hierop aangehouden. Omdat ze zich bleef verzetten is ze geboeid overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek is ingesloten. Zaterdagmorgen is ze na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent de agenten geslagen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op voor o.a. mishandeling van de agenten.

Proces-verbaal voor geluidsoverlast
ASSEN Een 25 jr. bewoner van De Wouden in Assen kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een proces-verbaal omdat hij geluidsoverlast veroorzaakte. Buurtbewoners hadden hierover geklaagd. Agenten constateerden dat luide muziek o.a. door een geopende tuindeur op straat te horen was. Bij een volgende overtreding wordt ook de geluidsinstallatie van de man in beslag genomen.

Proces-verbaal voor afschieten vuurwerk
DIEVER Een 14 jr. jongen uit Dieverbrug is vrijdagmiddag door de politie bekeurd omdat hij op de Brink in Diever vuurwerk afstak. De politie nam een achttal nitraatklappers die de jongen nog in bezit had in beslag.

Dronken vrouw in de tuin
EMMEN Bewoners van de Rolderbrink in Emmen kregen vrijdagavond een totaal onbekende dronken vrouw aan de deur die beweerde dat ze daar woonde. De gewaarschuwde politie vond de vrouw even later in de tuin van de woning waar ze was gaan liggen of gevallen. De vrouw was zwaar beschonken en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Zaterdagmorgen was ze voldoende ontnuchterd en werd ze weer in vrijheid gesteld. Ze bleek te zijn verdwaald op weg naar een woning in Emmen waar ze tijdelijk woont.

Politie controleert op verlichting
Bij verlichtingscontroles op meerdere plaatsen in Drenthe heeft de politie vrijdagavond 31 fietsers bekeurd die de verlichting niet voor elkaar hadden.
16 In Assen en omgeving, vijf in Diever en 10 in het centrum van Hoogeveen.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.