Ingezonden persbericht


Rotterdam, 25 november 2006

Drie bedrijven winnen Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2006

M.G. van der Valk Transport (categorie kleine bedrijven), Stubbe BV (categorie middelgrote bedrijven) en Schenker BV (categorie grote bedrijven) ontvingen op zaterdag 25 november tijdens het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland (TLN) de felbegeerde Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2006 uit handen van demissionair minister Karla Peijs.

De jury, bestaande uit voorzitter E.D. Osinga BSc (Schiphol Group), mevrouw mr. M. Cooymans (Good Company) en de heer mr. R.J. Stassen (INK), lichtte het besluit als volgt toe:

'Van der Valk laat zien dat ook kleine bedrijven een uiterst professionele bedrijfsvoering kunnen realiseren die veel adequate managementinformatie verschaft. Dit inzicht geeft het bedrijf ondanks de beperkte bedrijfsomvang een goede onderhandelingspositie. Bovendien onderneemt Van der Valk met veel creativiteit waaruit aantoonbaar een innovatief en lucratief transportconcept voor het vervoer van containers is ontstaan.' 'Stubbe verdient in de categorie middelgrote bedrijven de prijs vanwege de gerealiseerde combinatie van hoogstaande kwaliteit en innovatieve waardetoevoeging die samenvalt met het ontwikkelde concept voor mobiele tankopslag. Doordachte investeringen waarborgen de continuïteit en realiseren bovendien een bovenwettelijk milieuvriendelijke behandeling van de chemicaliën.' 'Schenker blinkt uit in de categorie grote bedrijven in het aantoonbaar realiseren van een hoogwaardige kwaliteit van de bedrijfsvoering in combinatie met gestructureerde innovaties die zeer solide worden verankerd in het bedrijf. Het Young Schenker programma, waarbij jonge medewerkers ongevraagd niet-vrijblijvende adviezen geven aan het management, is daarvan een aansprekend voorbeeld. Verder heeft Schenker een bedrijfscultuur ontwikkeld die het bedrijf ondersteunt bij het integreren van andere bedrijven als gevolg van overnames om de beoogde groeiambities te realiseren.' Met de ondernemersprijs beloont TLN jaarlijks uitzonderlijke prestaties van bedrijven die zijn gespecialiseerd in transport en logistiek. Dit jaar ging de prijs naar bedrijven die behalve op het gebied van continue kwaliteitsverbetering uitzonderlijk presteren op het vlak van onderscheidend ondernemerschap. De prijzen zijn toegekend in drie categorieën: kleine bedrijven ( 4 vrachtauto en 9 medewerkers), middelgrote bedrijven (5 t/m 49 vrachtauto's, 5 t/m 49 medewerkers) en grote transportbedrijven ( 50 vrachtauto's en 50 medewerkers). Bedrijven hebben zich dit voorjaar kunnen aanmelden om mee te dingen naar de ondernemersprijs 2006. De eerste selectie vindt plaats op basis van een uitgebreide vragenlijst. Vervolgens is bij de geselecteerde bedrijven een audit afgenomen door ViaNorm, een certificerende instelling in de mobiliteitssector. Op basis van de auditrapporten worden bedrijven genomineerd. De auditrapporten van de genomineerde bedrijven zijn vervolgens aan de jury voorgelegd om per categorie te komen tot de winnaars. Dit jaar werden de volgende bedrijven genomineerd: Categorie Klein:

· H. Jak Transportbedrijf, Heemskerk
· Van de Lagemaat Transport B.V., Everdingen
· M.G. van der Valk Transport vof, Dirksland

Categorie Middelgroot:

· Stubbe B.V., Gouda

· Kees in 't Veen Tanktransport, Rotterdam-Europoort

Categorie Groot:

· Rabelink Logistics B.V., Doetinchem
· Schenker B.V., Tilburg

· De Winter Transport B.V., Honselersdijk

Bel voor meer informatie naar de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, 079-3636115 of 06-51806340.