Ron Link wint hoofdrol in musical Tarzan

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 25 november 2006

RON LINK WINT HOOFDROL IN MUSICAL TARZAN
Eerste finale casting op TV groot succes!

Ron Link heeft in een bloedstollende finale de hoofdrol gewonnen in de nieuwe musical Tarzan. Dit is bekend geworden na het twee en een half uur durende 'live' programma dat gisteravond op SBS6 te zien is geweest en werd gepresenteerd door Tooske Ragas. Het is voor het eerst in de Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis dat de beslissende castingronde voor een musical rechtstreeks op televisie te volgen was.

De uiteindelijke keus voor de winnende Tarzan is gemaakt door een deskundige jury bestaande uit Joop van den Ende, zangcoach Esther Hart, Disney regisseur Jeff Lee, casting director Carline Brouwer en Algemeen Directeur Joop van den Ende Theaterproducties Erwin van Lambaart. Tevens heeft het publiek mee mogen stemmen via sms en door te bellen en via de website van de Telegraaf. Ten slotte heeft wereldster en componist van de musical Phil Collins zijn stem uitgebracht. Niet eerder heeft het publiek zijn voorkeur uit kunnen spreken over wie de uiteindelijke hoofdrol mag spelen in een nieuwe grote musicalproductie.

Uit ruim achthonderdvijftig aanmeldingen zijn de afgelopen maanden na vele auditierondes vijf kandidaten geselecteerd. Ron, Mark, Dennis, Wouter en John hebben vanavond hun laatste auditie gedaan door onder meer een duet te zingen met Chantal Janzen die de rol van Jane gaat vertolken.

'De kwaliteit van de vijf finale kandidaten was dusdanig goed dat we enkele weken geleden hebben besloten alle vijf een traininsprogramma aan te bieden. Toen ontstond het idee om de uiteindelijke keuze te maken in een TV programma, omdat het een spannend en bijzonder gegeven is waarin vele kijkers zich kunnen herkennen. Hiermee is de eerste live finale auditie op TV een feit geworden', aldus Erwin van Lambaart.

Naast de fel begeerde hoofdrol, zijn er ook nog contracten aangeboden aan de vervangers van de vaste hoofdrolspeler. Hiervoor komen de nummers twee en drie in aanmerking van deze auditie, te weten John Vooijs en Dennis ten Vergert.

Ron Link werd geboren in 1979 te Nijmegen en volgde daar na zijn middelbare school een opleiding tot gastheer aan het ROC. De 27-jarige Ron geniet al enige bekendheid doordat hij in de finale stond van Idols in 2004 waar hij als zevende eindigde. Eerder speelde de jazzliefhebber een hoofdrol in de Dinnershow of the Centuries in Studio 21. Dit jaar verfijnde hij zijn zangkwaliteiten door lessen te volgen bij onder meer Gé Titulaer en Desiree Manders. Het Gelderse zangtalent is op dit moment leadzanger van de coverband 'Told U So' en de jazzformatie 'Link2jazz'.
De muziek van Phil Collins was voor Ron een belangrijke aanleiding om mee te doen met de audities.Ron omschrijft zichzelf als ambitieus, ondernemend en vakman. Winnaar John Vooijs (27) komt uit Katwijk en maakt op dit moment deel uit van het ensemble van Rembrandt de Musical. Daarvoor speelde hij onder andere in Jeans en de hoofdrol in Vincent van het Nederlands Musical Ensemble.

De musical Tarzan
Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd. Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt opgevangen in een apenkolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Fortis Circustheater
Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat 15 april 2007 in première. De kaartverkoop is sinds 16 november geopend.


Noot voor de redactie/