Economische missie vrouwelijke ondernemers naar Spanje

Evd partner in export

http://www.evd.nl

Persbericht


2 augustus 2006
Economische missie vrouwelijke ondernemers naar Spanje, 26-29 november 2006

Vrouwelijke ondernemers met interesse in zakendoen met Spanje worden opgeroepen zich aan te melden voor de economische missie voor vrouwelijke ondernemers naar Spanje, van 26 tot en met 29 november. De staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Karien van Gennip, wil vrouwelijke ondernemers stimuleren in het zakendoen met Spanje. Tijdens de missie worden de deelnemers in contact gebracht met potentiële Spaanse zakenpartners. De missie wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken georganiseerd door de EVD, agentschap voor internationaal ondernemen en samenwerken. Aanmelden kan tot 10 september a.s..

Missie
Het thema van de missie is het stimuleren van export en buitenlandse investeringen met een focus op de creatieve industrie en innovatie. De missie is tevens bedoeld om vrouwelijke ondernemers te motiveren hun kennis en ervaringen in te zetten in een internationale omgeving. Mevrouw Esther Raats-Coster, zakenvrouw van het jaar 2006, treedt op als zakelijk missieleider. De staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Karien van Gennip, combineert deze missie met een officieel bezoek om de economische betrekkingen te intensiveren. De steden Madrid en Barcelona zullen door de missiedelegatie worden bezocht. Dit is de derde vrouwenmissie die wordt georganiseerd. Eerder werden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bezocht door een delegatie van vrouwelijke ondernemers.

Matchmaking
Een belangrijk onderdeel van de missie is matchmaking: het arrangeren van één op één afspraken tussen deelnemers en potentiële
Spaanse zakenpartners of opdrachtgevers. Hierdoor ontstaan vaak nieuwe interessante zakelijke contacten voor de Nederlandse ondernemers waarmee zij hun voordeel kunnen doen voor export. Voor iedere deelnemer wordt een zo optimaal mogelijk programma van afspraken afgestemd, gericht op specifieke sectoren of branches.

Aanmelding
Deelname is voorbehouden aan vrouwelijke ondernemers, al dan niet zelfstandig ondernemend. Aanmelding is mogelijk via de website www.internationaalondernemen.nl/ez/spanje. Om iedereen een zo optimaal mogelijk programma te kunnen aanbieden is het maximale aantal deelnemers beperkt tot 30. De kosten bedragen 750 Euro, exclusief reis- en verblijfskosten.

De EVD
De EVD is als agentschap van het ministerie van Economische Zaken, de uitvoeringsorganisatie van de rijksoverheid voor het faciliteren en het stimuleren van internationaal ondernemen en internationale samenwerking.