Gemeente Stein


Op pad met een beperking
06-11-2006

Shoppen naar mogelijkheden om te wonen, werken of naar school te gaan met een beperking? Op 26 november kan het weer! Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt in De Polfermolen in Valkenburg de zorgmarkt plaats: dé ontmoetingsplaats voor zorgvragers en zorgaanbieders in Zuid-Limburg. Thema is dit jaar "Op pad met een beperking!" Roos Prommenschenckel, winnares Mis(s) Verkiezing 2006 en ambassadeur van Onbeperkt Nederland, zet de markt dit jaar extra luister bij. Om 11.00 uur zal zij de officiële openingshandeling verrichten.

Actuele themas
Tijdens de markt presenteren ruim zestig (Zuid-)Limburgse aanbieders hun producten op het gebied van wonen, werken, hulpmiddelen, vrije tijd en onderwijs. Het aanbod richt zich net als voorgaande jaren op mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Dit jaar kunnen ook mensen met autisme zich oriënteren op het aanbod in Zuid-Limburg.
Tijdens de markt zijn er ook zes lezingen georganiseerd rondom actuele thema's, zoals WMO, WIA en leerlinggebonden financiering in het voortgezet onderwijs/MBO.

Zorgmarkt
De zorgmarkt wordt wederom georganiseerd door MEE Zuid-Limburg, een (landelijke) organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen met een ziekte, handicap of beperking, in samenwerking met Huis voor de Zorg, SOL (Samenwerkingsverband van Oudergroeperingen van mensen met een verstandelijke handicap in Limburg) en FGL (Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg). Dit jaar heeft zich ook de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme), afdeling Limburg, bij de organisatie aangesloten.

De Zorgmarkt is onafhankelijk en wordt niet bepaald door zakelijke en/of commerciële belangen. Bovendien is de zorgmarkt laagdrempelig opgezet: gemakkelijk parkeren, centraal bereikbaar en gemakkelijk toegankelijk. De toegang is gratis!!

De zorgmarkt is toegankelijk van 11.00 - 16.00 uur voor alle geïnteresseerden. Op onze website www.meezuidlimburg.nl is een uitgebreid programma terug te vinden.
Meer informatie via Annemiek Kessen, Communicatie en PR, MEE Zuid-Limburg, telefoon 046-4201444 of e-mail
a.kessen@meezuidlimburg.nl