Gemeente Den Haag

november 2006
Sinterklaasje kom maar binnenop de stadsboerderij

Sinterklaas rijdt ook dit jaar niet stilletjes voorbij aan de Haagse Stadsboerderijen. Op drie boerderijen worden de komende weken leuke activiteiten georganiseerd die te maken hebben met de Goedheiligman.

Gagelhoeve
Op zondag 26 november van 13.30 tot 15.30 uur is er een sinterklaasfeest op boerderij de Gagelhoeve (Mient tegenover nr. 201). Er zijn diverse spelletjes en de Boerderijpiet komt op bezoek met zijn paard.

`t Waaygat
Tijdens de pietenmiddag op zondag 3 december maken de pieten op stadsboerderij 't Waaygat een groot sinterklaasbuffet voor de dieren. Kinderen kunnen van 14.00 tot 15.00 uur hieraan meehelpen. Sinterklaas komt ook even langs op de boerderij aan de Havenkade om te zorgen dat de Pieten niet teveel rotzooi maken.

Herweijerhoeve
Op stadsboerderij de Herweijerhoeve in het Zuiderpark kunnen kinderen iedere dag schoentjes vouwen en versieren en die in de boerderij neerzetten. Op zondag 3 december om 14.00 uur komen de Pieten met paard en wagen langs om iets lekkers in de schoentjes te doen. Misschien komt Sinterklaas ook nog even langs.

Hoeve Bijdorp
Op de verjaardag van Sinterklaas, woensdag 6 december, is er van 13.30 tot 15.30 uur een sinterklaasfeest op stadsboerderij Hoeve Bijdorp (ingang naast Loosduinse Hoofdstraat 1184a). Waarom de Sint dan pas op visite komt, wordt duidelijk tijdens de poppenkastvoorstelling.

Deelname aan de activiteiten is gratis. Meer informatie over de activiteiten op stadsboerderijen staat op
www.denhaag.nl/stadsboerderijen.