Eerste boek van Adry Deekens voor het Liliane Fonds

Liliane fonds

's-Hertogenbosch, 22 november 2006-11-22

'De schilder en haar muze'

Op 26 november om 14.00 uur overhandigt Adry Deekens het eerste exemplaar van haar boek 'De schilder en haar Muze'aan mevrouw Lieke(Liliane) Brekelmans, oprichtster van het Liliane Fonds. De officiele boekpresentatie welke voor iedereen toegankelijk is, vindt plaats in Galerie HeusdensHoogh te Heusden.

Adry Deekens schildert al ruim dertig jaar tulpen in heldere kleuren en in verschillende vormen: de geslotenheid, de openheid, de bloei, het verwelken. Uit het oeuvre van bijna 1700 schilderijen werd een selectie gemaakt en deze is terug te vinden in het boek 'De schilder en haar muze', een 132-pagina 's tellend, zeer kleurrijk gebonden boekwerk. Adry Deekens steunt met haar kunst al vele jaren het Liliane Fonds, het speciale fonds voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ook nu gaat een deel van de opbrengst van dit boek naar het Liliane Fonds.

Lieke Brekelmans over Adry's boek: 'Eerder schreef ik over haar schilderijen: de kleuren knallen eruit, maar tegelijk kun je de tederheid en humor proeven. De warmte en liefde om er voor elkaar te mogen zijn. Nu, nog maar een paar jaren later, raak ik ontroerd bij het bekijken en het doorlezen van haar eerste boek in wording. Ik merk op hoe de intensiteit van haar palet is verzacht. Merkbaar is dat de seizoenen van haar leven haar innerlijk groei een impuls gaven. Deze verdieping is terug te vinden in haar werk en in de bijbehorende gedichten. Het is een warm levensboek. Een boek om te hebben en door te bladeren, te lezen en om bij te mediteren. Te genieten en troost te vinden op momenten van vreugde en verdriet.'

Voor het Liliane Fonds ontwerpt Adry al vanaf 1992 jaarlijks de wenskaarten. In het eerste jaar werden er 12.000 wenskaarten van haar schilderijen verkocht. Inmiddels zijn er dat bijna twee miljoen en kon het Liliane Fonds hierdoor vele duizenden kinderen en jongeren op weg helpen naar een meer zelfstandige toekomst. De opbrengst van vorig jaar ging naar ruim 200 kinderen met een handicap in Kenia.

Informatie voor de Redactie
Voor meer informatie over Galerie en Kunstuitleen HeusdensHoogh: Galerie HeusdensHoogh
Contactpersoon:
Ben en Adry Deekens
Vismarkt 11a - 5256 BC Heusden
Tel.: 0416-336732
www.heusdenshoogh.nl en www.lilianewenskaarten.nl
Openingstijden galerie: elke vrijdag-, zaterdag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur