Gemeente Roermond

Cuypersconcert Ensemble AlchimiA in het Stedelijk Museum

Op zondag 26 november vindt er in het Stedelijk Museum Roermond het derde Cuypersconcert van de nieuwe reeks plaats. De muziek word verzorgt door Ensemble AlchimiA, dat bestaat uit Marjolein Lever (traverso) en Guillermo Brachetta (klavecimbel). Ensemble AlchimiA brengt een programma met muziek uit de achttiende eeuw.

De Cuypersconcerten worden gehouden in de muziekzaal van de Cuypers kunstwerkplaatsen. Deze muziekzaal werd als onderdeel van het historische gebouwencomplex in 1905 gebouwd door architect Jos Cuypers, zoon van architect Pierre Cuypers. De zaal is uitgevoerd in een aan de art deco verwante stijl en voorzien van meubilair dat in het woonhuis van Pierre Cuypers heeft gestaan.

Het concert is het derde in een serie concerten die eenmaal per maand op zondagochtend worden gehouden van 11.30 tot 12.45 uur. Er is plaats voor maximaal 50 personen, de toegang inclusief een drankje in de pauze is 5,--.

Ensemble AlchimiA brengt een programma met muziek uit de 18e eeuw, op muziekinstrumenten uit diezelfde periode. Er wordt werk gespeeld van Georg Philipp Telemann, Antoine Forqueray, Joseph Bodin de Boismortier, Johann Sebastian Bach en Wilhelm Friedemann Bach. Traverso is de benaming voor de voorlopers van de huidige dwarsfluit. Bijzonder aan het programma is dat er muziek gespeeld wordt voor fluit en obligaat klavecimbel. De term obligaat staat voor het fenomeen waarbij er geen sprake is van solist en begeleider, maar waarbij het klavecimbel een gelijkwaardige rol aan de fluit speelt.

Het is mogelijk vooraf te reserveren voor de concerten. Dit is niet noodzakelijk, wel gewenst. De capaciteit van de muziekzaal is 50 personen. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 - 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl.

Intiem huiskamerconcert Cuypers muziekzaal 15 oktober: Ensemble AlchimiA: Marjolein Lever (traverso) en Guillermo Barchetta (klavecimbel) Programma: Muziek uit de 18e eeuw, werk van Georg Philipp Telemann, Antoine Forqueray, Jospeh Bodin de Boismortier, Johann Sebastian Bach en Wilhelm Friedemann Bach. De zaal is geopend vanaf 11.00 uur. Entree 5,-, inclusief een drankje in de pauze. Neem voor het volledige programma contact op met het museum, tel. 0475 - 333 496 of museum@roermond.nl. Publicatiedatum: 09.11.2006 Bijgewerkt: 09.11.2006