Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 20 november 2006

Assen-Auschwitz-Assen

Oorlogsherinneringen van Netty Lezer uit Assen

Op zondag 26 november aanstaande wordt in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork het boek over de oorlogsherinneringen van Netty Lezer gepresenteerd, getiteld Assen-Auschwitz-Assen. De aanvangstijd is 14.00 uur.

Netty Lezer (1918) wordt in de Rolderstraat in Assen geboren. Ze is de dochter van een koosjere slager. De Lezers zijn joods, net als de meeste bewoners van de Rolderstraat voor de oorlog. De Duitse inval zet de wereld van Netty Lezer op zijn kop. Dit leidt uiteindelijk tot de arrestatie en overbrenging naar kamp Westerbork en deportatie naar het vernietigingskamp Auschwitz. Netty is één van de weinigen uit de joodse gemeenschap in Assen die is teruggekeerd.

Tijdens de presentatie wordt Netty Lezer door Esmeralda Böhm (redacteur NOS) geïnterviewd. Aansluitend overhandigt Netty het eerste exemplaar van

Assen-Auschwitz-Assen aan schrijver Marcel Möhring.

De boekpresentatie over het leven van Netty Lezer in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork begint zondag 26 november om 14.00 uur. De toegang is inbegrepen bij de entree voor het museum.