Muzikaal Sinterklaasfeest in Slot Zuylen


Sint-Nicolaasliederen van de middeleeuwen tot heden

OUD-ZUILEN, 20061109 -- Zondagmiddag 26 november wordt de komst van Sinterklaas naar Slot Zuylen muzikaal opgeluisterd. Een zangkwartet o.l.v. Henk van Benthem brengt Sint-Nicolaasliederen ten gehore van de middeleeuwen tot heden. Veel Sinterklaasliedjes die we nu nog zingen zijn namelijk al eeuwen oud. Het Sinterklaasconcert is bedoeld voor kinderen en hun ouders/grootouders, maar ook voor alle andere belangstellenden. Na afloop ontmoeten de kinderen de Goedheiligman persoonlijk en krijgen een kadootje.

De samenstelling van het programma is gevarieerd, van een middeleeuws lied over de mysterieuze Sint Nicolaas, tot bekende liedjes als Zie ginds komt de stoomboot en O kom er eens kijken. Henk van Benthem zal elk muziekstuk toelichten. Het publiek kan actief deelnemen, bijvoorbeeld door het refrein mee te zingen.

Bij het concert is ook het boek verkrijgbaar waaruit de liederen afkomstig zijn: Sint-Nicolaasliederen, de oorspronkelijke teksten en melodieën van alle bekende, traditionele Sinterklaasliederen, voor de speciale prijs van ¤ 6.

Het Sinterklaasconcert begint op 26 november om 14:30 uur; de theeschenkerij van het slot opent al om 14 uur. Na het muzikale gedeelte is er tot ongeveer 16:30 de gelegenheid een drankje te drinken en Sinterklaas te spreken.

De toegangsprijs bedraagt ¤ 12,50 voor volwassenen en ¤ 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Dit is inclusief een drankje en voor kinderen een kadootje. Vooraf reserveren is noodzakelijk, met vermelding van jongen/meisje en leeftijd (in verband met het kadootje): 030-2440255 of info@slotzuylen.com.





Slot Zuylen