Theater de Tobbe

Voorburg

zo 26 november 2006
jeugdtheater: 'De droom en de clown' door Arno Huibers (toneel/clownerie; 4+)
14.00 uur; toegang kinderen E 5,00 / volwassenen E 6,00
Met deze clownsvoorstelling brengt Arno Huibers in samenwerking met acteur Gerard Luijkenaar en musicus Paul van der Heijden het verhaal van een vader die droomt van roem en ongewild in de jubileumvoorstelling van zijn zoon verzeild raakt. Met humor wordt die droom als een zeepbel doorgeprikt. Wat blijft is de visueel beeldende poëtische kracht die de clownacts van Arno Huibers al 25 jaar kenmerkt... inderdaad een jubileum.

De voorstelling begint: er volgen een viertal clownacts rondom de geboorte uit een ei, het verstoorde concert met een muziekdoosje, de jacht op het licht uit een volgspot en ..

De vader kan niet langer wachten en wil midden in de voorstelling zijn cadeau aanbieden. Nu hij toch op het podium staat vertelt hij over zijn zoon. Wat Paljatsio allemaal heeft bereikt en hoe geweldig het is om een artistiek en poëtische clown te zijn: "mogelijk komt hij ooit nog eens in de Privé". Zich enthousiast overgevend aan zijn vertelling wordt de vader ongewild onderdeel van de voorstelling. Vertellend met grootse woorden en gebaren wordt hij paus, goochelaar, spreekstalmeester, clown...
Hij gaat zelfs zingen, opera over 'la donn'e mobile'..... En zijn zoon?

Zijn zoon speelt zijn eigen clownsspel in de daaropvolgende acts. Allemaal gekke, ontroerende, kleurrijke en o zo eigenwijze invullingen van het clown zijn... al 25 jaar.

Zoals met de prachtige metershoge zeepbellen als onderdeel van zijn mooiste act. Maar het is allemaal zo kwetsbaar en zo vergankelijk. Voor je het weet spat de droom weer uitéén. Kun je weer een nieuwe droom blazen, voor nieuw geluk.

Een reusachtige zwangere clown verschijnt en bevalt van...een ei.
En zo kan de voorstelling weer opnieuw beginnen. Daar zit muziek in en blijkt de muziek te kloppen met de verhalen van de vader, met de beelden van Paljatsio, alsof het zo hoort te zijn.

---- --

nadere informatie en foto's:
www.detobbe.nl of ab smit: Abaadje@hetnet.nl