Politie Flevoland

Politie opnieuw favoriet bij jonge hoogopgeleiden

Flevoland, 26-11-2006 o De politie wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar door jonge hoogopgeleiden genoemd als de meest favoriete werkgever in de publieke sector. Dat blijkt uit een enquête onder 6200 jonge hoogopgeleiden, die werd gehouden in opdracht van het weekblad Intermediair.

Donderdagmiddag heeft plaatsvervangend voorzitter B.R. Visser van de Raad van Hoofdcommissarissen in de Schouwburg Amstelveen de Intermediair Imago Award 2006 uitgereikt gekregen tijdens het Intermediair Arbeidsmarkt Event.

Opsteker

Visser is opgetogen over de prijs. Deze Intermediair Imago Award 2006 is een héél bijzondere onderscheiding voor de Nederlandse politie als werkgever. Het is opnieuw een geweldige opsteker; een erkenning voor ons beleid om als organisatie steeds meer te professionaliseren en te moderniseren. We hebben hoger opgeleiden in onze organisatie nodig en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden.

In uniform of in de ondersteunende diensten, leidinggevend, adviserend of als projectleider. De politie biedt hoger opgeleiden volop opleidings- en carrièrekansen. Het is fijn om te weten dat daarvoor voldoende belangstelling is, aldus Visser.

Opleidingen

Onlangs zijn vier opleidingen op hbo- en wo-niveau van de Politieacademie geaccrediteerd, waaronder de opleidingen Politiekundig bachelor, Politiekundig master en Recherchekundige master. Studenten krijgen nadat ze één van de geaccrediteerde politieopleidingen hebben afgerond een officiële bachelor- of mastertitel.

Door deze accreditatie zijn de opleidingen gelijkwaardig aan de bachelor- en masteropleidingen uit het reguliere hoger beroepsonderwijs. Dat betekent dat studenten van deze opleidingen toegang hebben tot vervolgstudies aan reguliere onderwijsinstellingen en andersom.