Ingezonden persbericht

A1 Team Nederland pakt twee punten mee uit Sepang

A1 Team Nederland heeft na een moeizaam weekend twee punten meegenomen uit Maleisie. In de Sprintrace bleef het team nog net buiten de punten met een zevende plaats en in een spectaculaire hoofdrace eindigde A1 Team Nederland als negende.

Vanaf een zesde plaats begon Jeroen Bleekemolen vanochtend aan de Sprint race over 10 ronden. De omstandigheden waren net als de laatste dagen warm en zonnig. Bij de start kwam Bleekemolen in het gedrang terecht en moest een paar plaatsen prijsgeven. De A1 Team Nederland coureur kon nog even aanhaken bij Frankrijk, maar kon niet aanvallen. Daarna bleek het gat naar de punten net te groot.

Een uur voor de start van de hoofdrace kwam dan de regen die hier vrijwel iedere dag valt. Een hoosbui zorgde ervoor dat in korte tijd het hele circuit extreem nat was. De wedstrijdleiding besloot dan ook om de start met 10 minuten uit te stellen en achter de safety car de race te starten.

De eerste drie ronden bleef het veld achter de safety car, waarna de race alsnog over 28 ronden kon worden verreden. Jeroen Bleekemolen startte vanaf een zevende plaats, maar kon die positie naarmate de race vorderde niet vasthouden. Oorzaak daarvan was een motorisch probleem wat gedurende de race steeds erger werd, tegen het einde van de race liep de V8 nog maar op zeven cylinders. Ook een incident met Canada, dat A1 Team Nederland in bocht 1 in de rondte tikte koste een plek. Uiteindelijk moest Jeroen alles op alles zetten om in ieder geval in de punten te eindigen.

Jeroen Bleekemolen; "Tijdens de Sprintrace had ik eigenlijk best een goede start, langs de buitenkant en ging een paar plaatsen naar voren. Alleen drukte Groot Brittanie mij helaas iets te ver naar buiten, waardoor ik weer een paar plekken verloor. Toen lag ik zevende, waar ik ook bleef rijden. Er gebeurde eigenlijk weinig verder. In de hoofdrace hadden we een probleem met de motor, die liep niet op alle cylinders. Ik denk dat dit al vrij vroeg in de race is begonnen. Toen was het gewoon vechten voor wat ik waard was. We hadden ook wat te weinig grip, te weinig tractie, maar met een motorprobleem kan je gewoon niet vooraan rijden. Dat was jammer. Uiteindelijk denk ik dat we gewoon blij mogen zijn dat we nog twee punten pakken, dat is alleen maar goed. Op de baan was het zeker in het begin niet normaal, je zag gewoon helemaal niks. Je gokte waar je ergens van je gas afging op het rechte stuk. Je wist niet waar je reed, ik heb het nog nooit zo erg meegemaakt".

Jan Lammers; "Als je kijkt hoe moeilijk we het vrijdag hadden, dan had de schade nog erger kunnen zijn. Juist toen het ging regenen dachten we dat we konden scoren, maar deze keer liet de motor ons in de steek. We weten niet hoe erg dat probleem in het begin was, maar het was zeker een groot probleem aan het einde. We hebben nog geluk gehad dat we twee punten hebben. De jongens hadden weer een fantastische pitstop, de op een na snelste na Groot Brittanie. Dat gaat nu gewoon erg goed. Wat de set up moeten we echter nog steeds in de vooruit. We zijn tevreden met een aantal zaken, met het eindresultaat niet. Het waren ook lastige omstandigheden om echt een oordeel te kunnen vellen waar het probleem met de set up ligt en hoe erg het is. In de kwalificatie waren er signalen dat we vorderingen maakten, alleen in de race is er geen enkele situatie geweest waarop je kon beoordelen hoe het uiteindelijk was".

Met de twee punten komt A1 Team Nederland op 17 punten en een achtste positie in de Series. Over 14 dagen is de volgende A1GP, op het Indonesische circuit van Sentul

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com