Politieberichten Lekstroom, 12.55 uur

Utrecht, 26-11-2006

Inbraak in dierenwinkel

IJSSELSTEIN Een 18-jarige man uit IJsselstein is in de nacht van donderdag op vrijdag 24 november aangehouden na een inbraak in een dierenwinkel aan De Clinckhoef.

Omstreeks 02.20 uur belde een getuige naar de politie. Hij had gezien dat twee jongemannen bij het winkelcentrum liepen met een zaklamp. Agenten namen poolshoogte en zagen twee mannen wegrennen. De agenten zagen dat er was ingebroken in de dierenwinkel. Met meerdere agenten werd een zoekactie in de omgeving ingezet. Een agent die in een nabijgelegen park zocht, hoorde een geluid uit een tuin komen. De agent keek over de schutting en zag één van de verdachten staan. Die ging er weer vandoor, sprong de sloot in en zwom naar de overkant richting het Amarilpad. Daar stond echter al een andere agent klaar om de verdachte op het droge te helpen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt voortgezet.

Verkeersongeval

LOPIKERKAPEL Op de Lekdijk oost is vrijdag 24 november een 41-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek in het water beland.

De man was net voorbij de camping in een scherpe bocht met zijn auto van de dijk gereden en was half in het water terecht gekomen. Hij kon zelf 112 bellen, waarna de hulpdiensten arriveerden. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Aangehouden na woninginbraak

VIANEN Na een melding van een poging tot een woninginbraak aan het Klaverkamp, heeft de politie twee verdachten aangehouden.

Zondagmorgen 26 november omstreeks 03.10 uur kreeg de politie de melding dat drie personen probeerden in te breken in een woning aan het Klaverkamp. Ze waren weggereden op een scooter. Op de Helsdingse Achterweg zagen agenten twee jongemannen op een scooter rijden. Ze werden gecontroleerd en het bleek dat ze inbrekerswerktuig in de buddyseat van de scooter hadden zitten. Dit, en een door de melder opgegeven signalement, was voldoende grond om de mannen aan te houden. Hun ouders zijn hiervan in kennis gesteld. De verdachten uit De Meern, van 17 en 18 jaar oud, zijn ingesloten voor verhoor.

Vernielingen met vuurwerk

HOUTEN Voor het vernielen van twee klikos met vuurwerk, is zaterdagavond 25 november een 18-jarige Houtenaar aangehouden.

De politie werd omstreeks 20.35 uur gebeld. Bewoners van de Koningin Emmaweg hadden een jongeman in de kraag gevat die even daarvoor vermoedelijk vernielingen had aangericht. De jongen werd aangehouden maar verklaarde dat hij niet verantwoordelijk was voor de vernieling. Hij belde zijn vrienden en één daarvan, een 18-jarige man uit Houten, gaf toe dat hij twee klikos had opgeblazen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Illegaal vuurwerk dat de man en een andere eveneens 18-jarige vriend (uit Houten) nog thuis hadden liggen, moesten zij inleveren.

Beroving

NIEUWEGEIN - Zaterdagmorgen 25 november is een 15-jarige jongen uit Nieuwegein beroofd van onder andere zijn mobiele telefoon. Hij liep omstreeks 01.25 uur op de Weerdstede bij een fietsenstalling. Plotseling werd hij door twee jongens van ongeveer 16-17 jaar oud belaagd. De verdachten bedreigden hem, dwongen hem op de grond te gaan liggen en maakten zijn gsm en geld afhandig. Mogelijk kwam het tweetal uit de laatste tram vanuit IJsselstein.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Diefstal sportschoenen

IJSSELSTEIN Na een voetbalwedstrijd is een 15-jarige jongen uit Maarssen aangehouden voor diefstal van sportschoenen.

Zaterdag 25 november werd omstreeks 16.45 uur de politie gebeld. Het vermoeden bestond dat er spullen uit de kleedkamers van een sportcomplex aan de Weegbree waren gestolen. De politie deed onderzoek en controleerde alle tassen van de nog aanwezige spelers. Bij een 15-jarige jongen kwamen twee paar sportschoenen uit zijn tas. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij aan zijn ouders overgedragen. Er moet nog overlegd worden wat de jongen voor een straf zal krijgen.

In de lucht geschoten

IJSSELSTEIN Voor het in de lucht schieten, zijn zaterdag twee mannen uit IJsselstein aangehouden.

Zaterdag omstreeks 09.40 uur kreeg de politie de melding binnen dat aan het Mercurius twee jongens met een wapen in de lucht hadden geschoten. De jongens liepen hierna door vanaf de tramhalte richting de Planetenbaan. Agenten waren snel ter plaatse, maar troffen de verdachten in de directe omgeving niet meer aan. De politie stelde een onderzoek in. Die middag, omstreeks 16.25 uur kreeg de politie wederom een melding dat er geschoten zou zijn bij een bushalte op de Podiumweg. Deze keer troffen de agenten wel een verdachte aan. De 23-jarige man uit IJsselstein gaf meteen toe dat hij geschoten had en is ingesloten. Agenten achterhaalden de identiteit van de tweede man en troffen hem s nachts aan op de Oude Utrechtseweg. Ook hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Het wapen, vermoedelijk een alarmpistool, heeft de politie in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen om wat voor een wapen het precies gaat en of hiermee die ochtend ook is geschoten.

Verkeersagressie

HOUTEN Op de Atalantaberm is een 16-jarige jongen uit Houten met een knuppel op zijn hoofd geslagen. Hij deed aangifte.

De jongen fietste zaterdag omstreeks 19.40 uur op de Atalantaberm naast twee vrienden. Een automobilist kwam vlak naast hen rijden. Via het geopende raampje werd er over en weer geroepen over het verkeersgedrag en vervolgens sneed de automobilist het drietal af. De man, een 52-jarige Houtenaar, stapte uit zijn auto, sloeg de 16-jarige jongen met een knuppel op zijn hoofd en vervolgde zijn weg. De jongens noteerden het kenteken en stapten naar de politie. Die hield de 52-jarige Houtenaar later die avond aan. Hij bekende met een knuppel die in zijn auto lag, te hebben geslagen.

Autokraak

NIEUWEGEIN Op verdenking van het plegen van een autokraak, zijn vrijdag 24 november drie jongens, van 16 en 17 uit Nieuwegein en van 17 uit Utrecht, aangehouden.

Een bewoonster van de Handelskade zag omstreeks 15.40 uur dat haar geparkeerde auto doelwit was van vier jonge autokrakers en belde de politie. Agenten stelden een onderzoek in. Dankzij getuigenverklaringen kwam de politie de jongens op het spoor. Ze zouden bij de tramhalte bij winkelcentrum Hoog Zandveld op een bankje zitten. Bij de komst van de politie ging één van de jongens er direct op een scooter vandoor. Drie anderen bleven op het bankje zitten. Onder het bankje lag een slof sigaretten, waarschijnlijk dezelfde slof als die uit de auto aan de Handelskade was gestolen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Hun ouders zijn hiervan op de hoogte.