Politieberichten Rijn & Venen, 12.55 uur

Utrecht, 26-11-2006

Mishandeling

MAARSSEN Voor het mishandelen van een 45-jarige man uit Soest, zijn zaterdag 25 november een 38-jarige en 18-jarige Maarssenaar aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 11.50 uur de melding dat op de Gageldijk een man door twee anderen was geslagen met een stuk hout. Agenten kwamen ter plaatse en zagen midden op de rijbaan drie mannen vechten. Toen de mannen de agenten zagen, stopten ze met vechten. De politie hield een 18-jarige en 38-jarige Maarssenaar aan, omdat zij zouden zijn begonnen met de agressie. Later bleek dat de 38-jarige Maarssenaar eerder die ochtend ook al een man, een 42-jarige inwoner van Maartensdijk, met het stuk hout had geslagen. De man uit Maartensdijk deed aangifte. De aanleiding bleek een parkeerconflict te zijn.

Vuurwerk

WOERDEN Op de kruising Vossenschanslaan Cattenbroekerdijk is vrijdagavond een 17-jarige jongen uit Woerden aangehouden omdat hij vuurwerk afstak. De politie kreeg een melding dat twee jongens overlast veroorzaakten met vuurwerk en ging ter plaatse. Agenten troffen de jongen met een vriend aan. De 17-jarige bleek de enige die het vuurwerk had afgestoken. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en de jongen gaf aan dat hij een bekeuring wilde betalen in plaats van het uitvoeren een Haltstraf.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Vrijdagavond en zaterdagmorgen 25 november heeft de politie op de Straatweg en de Floraweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden van 19.00 tot 02.00 uur zeven bestuurders aangehouden op basis van de eerste blaastest op straat. Vijf van hen bleken meer dan de wettelijke limiet te hebben gedronken en hebben proces-verbaal gekregen. Van één bestuurder is een bloedtest afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur van zijn auto zat. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Deze man reed eveneens met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Dronken achter het stuur

MAARSSEN Met 915 ug/l alcohol in zijn lichaam, is zaterdagmorgen 25 november een 18-jarige bestuurder van een bestelauto aangehouden.

De Maarssenaar, beginnend bestuurder, liep tegen de lamp omdat hij omstreeks 02.55 uur in de wijk Duivenkamp over een paaltje heenreed. De politie kwam erbij en rook dat er alcohol in het spel was. De man moest blazen en werd hij aangehouden. Op het politiebureau is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.