Politieberichten stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht, 26-11-2006

Autokrakers op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagochtend om 01.30 uur twee autokrakers aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen van een autokraak op de Langerakbaan. Politieagenten kwamen de auto op het spoor op de Burgermeester Verderlaan en daar konden de daders worden klemgereden. De verdachten een 23-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige plaatsgenoot zijn overgebracht naar het politiebureau. Een van de verdachte bekende meteen de autokraak te hebben gepleegd.

Vandaal opgepakt

UTRECHT Op aanwijzing van verschillende getuigen kon de politie zondagochtend omstreeks 02.55 uur een 21-jarige man uit Utrecht aanhouden die eerder op de avond een buitenspiegels van autos had afgetrapt en een fiets had vernield. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Fietsdief opgepakt

UTRECHT Een 41-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur op de R.A. Kartinistraat aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Bij de meldkader kwam een melding binnen dat breekgeluiden werden gehoord en daarop is de politie ter plaatse gegaan. In de R.A. Kartinistraat zagen politieagenten de verdachte staan met een fiets in de hand die duidelijk braaksporen vertoonde. De man is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Verkeersovertredingen

UTRECHT - Een 53-jarige man uit Utrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur op de Laan van Maarschalkerweerd aangehouden wegens rijden onder invloed. Politiemensen zagen hoe de man niet geheel vlekkeloos vanuit een parkeervak de weg op wilde rijden en vergat zijn lichten aan te doen. Hij negeerde een stopbord en werd daarop door de politie aangehouden. De man bleek 655 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg naast proces-verbaal ook een rijverbod van 7 uur.

Een alcoholcontrole op vrijdagavond rond 20.00 uur op de Westerdijk en Albert Schweitzerdreef bracht 11 overtreders aan het licht. In totaal werden 948 blaastesten afgenomen. Van een bestuurder is het rijbewijs ingevorderd, hij blies 630 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Een 25-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.20 uur op de Oudegracht aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek bovendien geen rijbewijs te hebben en gaf verschillende verblijfsadressen op. Politie doet nader onderzoek naar de identiteit van de man. De verdachte zit nog vast op het politiebureau.

Verkeersongeval A12

UTRECHT Een 61-jarige bestuurder uit Almere zorgde zaterdagochtend omstreeks 09.40 uur voor een korte kettingbotsing bij afrit 18 van de Rijksweg A12 Oost. De man zag bij het uitvoegen te laat dat er een file stond en botste tegen een stilstaande auto aan. Deze auto botste weer tegen zijn voorganger.

Bij aankomst van de politie was de 61-jarige bestuurder niet aanspreekbaar. Hij is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis en daar bleek het letsel mee te vallen. De autos moesten met een takelwagen worden afgevoerd.

Dronken achter het stuur

UTRECHT Met 1135 ug/l alcohol in zijn lichaam, is vrijdagmorgen 24 november een 35-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden.

De man werd omstreeks 05.55 uur gecontroleerd op het Westplein en was dronken. Na de blaastest werd hij aangehouden. Op het politiebureau is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers

UTRECHT Op de J.C. Maylaan heeft de politie op heterdaad twee autokrakers aangehouden.

Agenten zagen dat twee jongens uit Utrecht, van 15 jaar oud, langs een geparkeerde auto fietsten. Eén van hen sloeg een ruit in en pakte een navigatiesysteem. Daarna fietsten ze snel door richting de Marco Pololaan, maar ze konden in de kraag worden gevat. De jongens zijn ingesloten en hun ouders zijn in kennis gesteld.

Heler aangehouden

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie vrijdag 24 november een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een damesfiets met kinderzitjes te koop had aangeboden. De potentiële koper was hier echter niet van gediend en schakelde de politie in. Die hield de verdachte omstreeks 20.55 uur aan. Hij is in verzekering gesteld. De fiets is in beslag genomen en de politie doet onderzoek naar de herkomst ervan.

Vechten op straat

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht zijn zaterdag 25 november aangehouden voor vechten op de Potterstraat.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie de melding dat een man in elkaar was geslagen op de Potterstraat. Het bleek dat een 34-jarige man uit De Bilt vervelend was geweest in een horecagelegenheid en buiten was gezet. Buiten zocht de man ruzie met een andere man, een 22-jarige Utrechter, hetgeen uitmondde in een vechtpartij. De 34-jarige man liep behoorlijk wat letsel op en werd geadviseerd zich onder doktersbehandeling te laten stellen. Beide mannen zijn aangehouden en hebben proces-verbaal gekregen voor vechten op straat.

Even later was het weer raak op de Potterstraat. Om 04.40 werd een 24-jarige man (woonplaats onbekend) mishandeld en bedreigd. Hiervoor zijn twee mannen uit Vianen en Nieuwegein, van 22 en 24 jaar oud, aangehouden. De aanleiding is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verwarde man

UTRECHT Op de Mariaplaats is zaterdag een verwarde man aangehouden. Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie de melding dat een man zich in een horecagelegenheid agressief en verward had gedragen. Hij had met een tennisracket om zich heengeslagen en gedreigd te steken met een kapotte fles. De man, een 46-jarige inwoner van Delft, werd aangehouden en overgedragen aan de crisisdienst.

Beroving

UTRECHT - Op de Prins Clausbrug is een 40-jarige vrouw uit De Bilt beroofd van haar tas. De vrouw had haar tas achter op de snelbinders van haar fiets gebonden. Plotseling werd de tas van haar fiets afgerukt door twee jongens op een scooter. De jongens reden snel verder in de richting van de Churchilllaan en de Rooseveltlaan.

Signalement: jongens van ongeveer 14 jaar oud, klein van stuk, licht getinte huidskleur, zwart kort haar. Ze reden op een scooter met een spitse voorkant en droegen geen helm.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo, via tel.: 0900-8844.

Man mishandeld en bedreigd

UTRECHT Op het Stationsplein is een man geslagen en bedreigd door een onbekende verdachte. De politie zoekt getuigen.

Zaterdag 25 november kreeg de politie omstreeks 15.20 uur de melding dat in een kiosk op het Stationsplein een 40-jarige man uit Utrecht zonder aanleiding was geslagen en verbaal bedreigd. De verdachte was er alweer vandoor toen de politie kwam. De 40-jarige man liep licht letsel op aan zijn gezicht.

Signalement:

Man met licht getinte huidskleur, ongeveer 1.90 meter lang, onverzorgd uiterlijk, korte zwarte krullen. Hij droeg een lange beige stoffen jas met bontvoering en kraag.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Paardenveld, via tel: 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Zaterdag is een bestuurder van een bestelbus aangehouden nadat hij een aanrijding onder invloed van alcohol had veroorzaakt.

Zaterdag 25 november omstreeks 06.40 uur kreeg de politie de melding dat een man met zijn bestelbus tegen een viaduct was aangereden. Bij een tankstation aan het Zandpad troffen ze de bestuurder en zijn beschadigde voertuig aan. De man, een 31-jarige inwoner van Ede (Gld.), verklaarde dat hij de weg in Utrecht niet kende en dat hij de verkeerssituatie verkeerd had ingeschat. De agenten roken echter ook een sterke alcohollucht en lieten hem blazen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Daar reageerde de man niet goed op; hij begon zich vervelend te gedragen en weigerde mee te werken. Hij ontkende te hebben gereden en weigerde ademanalyse te ondergaan. Tegen hem is desondanks proces-verbaal opgemaakt. Ooggetuigen van de aanrijding, die hebben gezien wie in de bestelauto heeft gereden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, via tel.: 0900-8844.

Mannen aangehouden

UTRECHT Op de Lauwerecht zijn zaterdag 25 november twee mannen aangehouden na een steekpartij.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er op straat een ruzie gaande was en dat iemand met een heggenschaar zou dreigen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een 52-jarige man uit Utrecht met een heggenschaar lopen. Hij was bebloed en dronken. Ook een 72-jarige Utrechter was bebloed en vermoedelijk onder invloed van alcohol. Omdat niet duidelijk was wat er precies gebeurd was, heeft de politie beide mannen aangehouden voor verhoor. Ze zijn in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek. Ambulancepersoneel heeft zich over de mannen ontfermd voordat zij werden ingesloten.