VVD


26-11-2006

Staande ovatie voor vertrekkend minister Gerrit Zalm

In het TV-programma Buitenhof heeft minister van Financiën Gerrit Zalm zijn vertrek uit de politiek aangekondigd. Sinds 1994 is hij, met een kleine onderbreking, minister van Financiën geweest.

Onder soms zeer moeilijke omstandigheden hield Zalm de uitgaven op orde en wist hij zelfs een aantal keer een overschot te creëren. Ook bij zijn afscheid als minister van Financiën laat hij de Nederlandse Staat met positieve cijfers achter.

VVD-leider Mark Rutte heeft grote bewondering voor Gerrit Zalm vanwege zijn jarenlange inzet als hoeder van `s lands schatkist en daarmee hét toonbeeld van financiële degelijkheid. In zijn periode wist Zalm de Staatsschuld terug te brengen van 80% naar 50% van het BBP. "Hiervoor verdient hij een staande ovatie". Rutte hoopt dat Zalm dan ook een voorbeeld zal zijn voor de volgende minister van Financiën.

Behalve in politiek opzicht heeft Rutte ook persoonlijk zeer veel waardering voor Gerrit Zalm. "Het was Gerrit die mij na 10 jaar bedrijfsleven in 2002 overhaalde de politiek in te gaan en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor."

zondag 26 november 2006

Voor nadere informatie: Eric Trinthamer (VVD Voorlichting) 06-21.55.66.58