Politieberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 26-11-2006

Aangehouden met vuurwerk

ZEIST - Twee jongens uit Utrecht en Odijk, van 14 en 15 jaar oud, zijn vrijdag bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Ze werden om 12.00 uur betrapt door surveillerende agenten op het Emmaplein. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Voertuig gestolen

DEN DOLDER - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.15 uur op de Biltse Rading drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een quad. Een getuige had gezien hoe de quad in een bestelbus werd geladen en richting Bilthoven reed en tipte de politie. De verdachten uit Utrecht en Maarssen - in de leeftijd van 23, 18 en 15 jaar zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. De 23-jarige verdachte was geen onbekende van de politie en wordt nog voor twee andere zaken verhoord.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van de quad. Personen die een dergelijk voertuig missen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht via 0900 8844.

Jongen gewond na aanrijding

BILTHOVEN - Bij een aanrijding op de kruising Berlageweg en Rietveldlaan is zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur een 15-jarige jongen uit Bilthoven gewond geraakt. De jongen kwam vanaf de Rietveldlaan en gaf geen voorrang aan de 80-jarige plaatsgenoot die met zijn auto vanuit de Berlageweg de kruising opreed. De jongen kwam op de auto terecht en is per ambulance met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Treinongeval

BILTHOVEN Een 16-jarige jongen uit Bilthoven is vrijdagavond omstreeks 18.00 uur ernstig gewond geraakt na aanrijding met een trein. Vermoedelijk is de jongen vanaf de Soestdijkseweg Noord over de gesloten spoorwegovergang richting het Emmaplein gefietst en heeft hij een aankomende trein over het hoofd gezien. Hij kwam tegen de voorkant van de trein terecht en belandde naast het spoor. Hij is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

Baldadige jongens aangehouden

ZEIST - Vier jongens uit Zeist in de leeftijd van 17, 16, 15 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag om 02.30 uur op de Antonlaan aangehouden wegens vernieling van ruiten van kelderboxen. De politie kwam de jongens op het spoor na tip van een getuige. De jongens zijn verhoord op het politiebureau en met een proces-verbaal voor baldadigheid naar huis gestuurd.

Vechtersbaas aangehouden

BILTHOVEN Een 18-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag op de Julianalaan aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Hij bleek met een glas een andere bezoeker van de horecagelegenheid in het gezicht te hebben geslagen en raakte vervolgens slaags met een vriend van het slachtoffer die het voor het slachtoffer opnam. Hierop ontstond een vechtpartij.

Bij de politie kwam omstreeks 02.50 uur de melding binnen van een massale vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Julianalaan. Meerdere eenheden van de politie zijn ter plaatse gegaan. Omstanders werden door de politie de Julianalaan uitgestuurd. De politie slaagde er in de vechtende partijen uit elkaar te halen en de weg vrij te maken voor de komst van een ambulance. De verdachte was op dat moment nog in de horecagelegenheid, en kon op aanwijzing van een getuige binnen worden aangehouden. Een omstander die probeerde door de linie van politiemensen te komen kreeg een tik met de wapenstok.

Het 20-jarige slachtoffer uit Bilthoven en een 26-jarige man uit De Bilt zijn voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, de verdachte moet behandeld worden voor verwondingen aan de hand. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

ZEIST/DE BILT/BILTHOVEN Bij een grote verkeerscontrole op de Laan van Vollenhove, De Dreef, Griftlaan, Griffesteijnselaan, Hessenweg, Blauwkapelseweg, Emmaplein en Soestdijkseweg Zuid heeft de politie 122 bestuurders verzocht te blazen. Drie bestuurders werden aangehouden wegens het rijden onder invloed (240, 440 en 635 ugl).

Tegen 32 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt, onder meer voor het niet kunnen tonen van kenteken- of rijbewijs, onjuiste verlichting, lekke uitlaat, verlopen APK, niet handsfree bellen en het niet dragen van een gordel.

Tijdens de controle op de rotonde Heesenweg/Blaukapelseweg gaf een bestuurder aan niet te willen stoppen, omdat zijn hoogzwangere vrouw bezig was met bevallen. Hij hoofdje was al zichtbaar. Onder politie-escorte van twee motorrrijders zijn de toekomstige vader en moeder naar het ziekenhuis begeleid. Enkele minuten na aankomst in het ziekenhuis werd een gezond meisje geboren.