Politieberichten Heuvelrug, 13.15 uur

Utrecht, 26-11-2006

Mishandeling bij horeca

VEENENDAAL - Een 25-jarige man uit Veenendaal is zaterdag 25 november aangehouden voor het mishandelen van horecapersoneel.

De man wilde omstreeks 03.00 uur een horecagelegenheid in het centrum van Veenendaal binnengaan, maar werd geweigerd. Hij liep desondanks door. Binnen gaf de Veenendaler een medewerker van de gelegenheid een vuistslag, waarna de politie werd gebeld. Personeel droeg de man over aan de agenten. Hij is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmorgen 26 november is een 41-jarige man aangehouden, ook in een horecagelegenheid in het centrum. De politie kreeg om 01.25 uur de melding dat portiers druk waren met een agressieve klant. De man zou een vrouw en een omstander hebben geslagen. De man was inmiddels al weggelopen richtinp het Verlaat. Agenten wilden hem daar aanhouden, maar de broer van de man probeerde dit te belemmeren en de 41-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding. De agent zag zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij is geboeid naar het politiebureau vervoerd.

Hardleers

VEENENDAAL - Een 22-jarige Veenendaler is zaterdag twee keer aangehouden voor rijden onder invloed.

De eerste keer werd de beginnend bestuurder om 03.30 uur gecontroleerd en aangehouden op de Weverij. De ademanalyse wees uit dat hij 645 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en aan de man werd uitgelegd dat rijden zonder rijbewijs een misdrijf is. Toch zagen surveillerende agenten de Veenendaler om 05.05 uur weer rijden op de Prins Bernhardlaan. Hij moest wederom mee naar het politiebureau.