Politieberichten Eemland zuid, 13.00 uur

Utrecht, 26-11-2006

Woninginbrekers aangehouden

AMERSFOORT - Twee jongens zijn vrijdagmorgen aangehouden nadat ze op heterdaad werden betrapt bij een woninginbraak aan de Archimedesstraat.

Omstreeks 11.05 uur werd de politie gebeld; een getuige had gezien dat twee jongens inbraken in een woning. Agenten waren snel ter plaatse en zagen nog net twee jongens wegrennen van de Stephensonstraat naar de Lorentzstraat in. Agenten zetten de achtervolging in en konden een 15-jarige jongen uit Amersfoort aanhouden op de Celsiusstraat. Hij had een breekijzer bij zich. In de schuur van een tuin aan de Röntgenstraat kon de twee verdachte, een 18-jarige Amersfoorter, worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Dieven aangehouden

AMERSFOORT Op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur zijn twee jongens uit Amersfoort aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Sara Burgerhartsingel. Politieagenten zagen twee jongens van 15 en 16 jaar in een parkje achter de Havikhorst zitten met naast hen een laptop en een fiets. Toen politieagenten hen vroegen van wie deze goederen waren, trachtte een van de jongens te vluchten maar kwam niet ver weg. Beide jongens zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. De goederen bleken inderdaad afkomstig van woninginbraak eerder op de avond.

AMERSFOORT Een 45-jarige man uit Amersfoort is zaterdagmiddag om 13.50 uur op de Utrechtsestraat aangehouden, nadat hij uit een fietstas goederen had weggenomen. De man werd in de kraag gegrepen door een toezichthouder en overgedragen aan de politie. Hij bleek geen onbekende van de politie. De verdachte zit voor verhoor vast op het politiebureau.

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT Een 19-jarige vrouw uit Amersfoort is zaterdagmiddag tussen 12.30 en 12.45 uur geschopt en geslagen door tot nu toe nog onbekende vrouw.

De vrouw liet haar hond uit op de Spechtstraat, toen de onbekende vrouw tegen haar begon te schreeuwen dat haar hond een andere hond had gebeten. De Amersfoortse ontkende en daarop begon de onbekende vrouw te slaan en te schoppen en riep ze hulp in van twee andere tot nu toe onbekenden. Deze twee personen probeerden de vrouw tot bedaren te brengen en mee te nemen. Dat lukte pas, nadat de vrouw een ruit van de voordeur had ingetrapt. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden bij politiedistrict Eemland zuid via 0900 8844.

AMERSFOORT Een 60-jarige man uit Amersfoort is vrijdagochtend rond 09.45 uur met een vuist in het gezicht geslagen door een nog onbekende jongen. De Amersfoorter sprak twee jongens aan op verdacht gedrag. Toen zij geen antwoord wilden geven op de vraag waarom zij de woning van de overburen binnenkeken, en wilden weglopen, probeerde de man een van hen tegen te houden. Dat lukte, maar hij kreeg vervolgens een gebalde vuist in het gezicht. Daarna wisten beiden op de fiets te ontkomen.

De politie verzoekt getuigen van het voorval zich te melden via 0900 8844, politiedistrict Eemland zuid.

LEUSDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks
01.30 uur bij een vechtpartij op t Sluisje vier jongens aangehouden. Om onbekende reden ontstond buiten het terrein van de hockeyclub een woordenwisseling en dat ontaarde in een vechtpartij. De jongens van 15, 16 en 19 jaar - afkomstig uit Leusden en Amersfoort - deelden rake klappen uit aan omstanders. De politie heeft de jongens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Onder invloed achter het stuur

AMERSFOORT - Een 57-jarige man uit Amersfoort is in de nacht van zaterdag op zondag om 01.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd op de Hogeweg gesignaleerd door politieagenten en verzocht te blazen. De uitslag was aanleiding om de man mee te nemen naar het politiebureau. De ademanalysetest gaf 660 ug/l aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.