1e persbericht van zondag 26 november 2006

Eindhoven, 26-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

In zijn woning in Woensel-Noord heeft de politie zaterdagmiddag rond 16.30 uur een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor in hun woning zijn 46-jarige echtgenote heeft mishandeld en met de dood heeft bedreigd. Dat zou hij de afgelopen maanden al vaker hebben gedaan. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert gooier van vuurwerkbom

De politie heeft zaterdagavond rond 21.15 uur in het Philips Stadion aan de Mathildelaan een man van 26 jaar uit Best aangehouden. Hij zou tijdens de wedstrijd PSV-FC Utrecht in het stadion een vuurwerkbom tot ontploffing hebben gebracht. Een aantal politiemensen en supporters, die in de buurt van de ontploffing stonden, hebben daardoor gehoorschade opgelopen. Ook raakte een supporter lichtgewond aan een been. De verdachte is door andere supporters overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Politie pakt verdachte van bedreiging op

Een man van 35 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 20.30 uur door de politie aangehouden bij de woning van zijn ex-vriendin in Strijp. Hij zou zaterdagmiddag en zaterdagavond enkele malen bij de woning zijn geweest, waarbij hij de 50-jarige vrouw met de dood bedreigde. Ook zou hij op de deur en de ramen van het huis hebben gebonkt. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij weer heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Politie houdt man aan voor bedreiging en mishandeling

De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur bij een woning in het Centrum een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor zou de Helmonder bij de woning een 39-jarige vrouw uit Eindhoven hebben geduwd en bedreigd met de dood. Ook zou hij haar met een mes hebben bedreigd. Aanleiding hiervoor was een ruzie in de relationele sfeer. Bij de aanhouding had de man een ijzeren stofzuigerbuis in zijn handen. Deze is door de politie in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man gewond door kogeltje luchtbuks

Een man van 50 jaar uit Helmond is zaterdagavond rond 22.30 uur gewond geraakt aan zijn keel door een kogeltje uit een luchtbuks. De Helmonder stond voor een openstaand raam in zijn woning in Helmond-Oost toen hij plotseling iets voelde aan zijn keel. Omdat hij bloedde is hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat er een kogeltje in zijn keel zat. Het slachtoffer is meteen geopereerd. Door de politie wordt onderzoek gedaan

Helmond: Politie arresteert mannen na vechtpartij

De politie heeft zondagochtend rond 3.15 uur drie Helmonders (20, 26 en 29 jaar) aangehouden na een vechtpartij op de Steenweg. Toen gewaarschuwde agenten bij de vechtpartij kwamen, zagen ze dat de 20-jarige verdachte een andere man in diens gezicht sloeg. Toen een politieman de verdachte wilde aanhouden, kreeg hij een klap tegen zijn edele delen. De verdachte ging er te voet vandoor, maar werd op de Kromme Steenweg alsnog aangehouden en in een politieauto gezet. De 29-jarige Helmonder wilde de verdachte vervolgens uit de wagen halen. Politiemensen probeerden dat te voorkomen, waardoor er over en weer wat geduwd werd. De agenten hebben toen alle omstanders gevorderd weg te gaan. De 29-jarige man en de 26-jarige Helmonder voldeden daar niet aan, waarop ook zij werden aangehouden. Het tweetal wordt er ook van verdacht dat ze bij de vechtpartij op de Steenweg betrokken waren. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak in woning

Tussen zaterdagmiddag 15.45 uur en zondagochtend 3.30 uur is ingebroken in een woning aan de Brouwhuissedijk. Een raam aan de achterzijde werd geforceerd. Er werden onder meer een laptop, tft-scherm en vier mobiele telefoons weggenomen

Deurne: Politie houdt verdachte van mishandeling aan na beledigen van agent

Op de Zeilbergsestraat heeft de politie zondagochtend rond 3.15 uur een man van 26 jaar uit Deurne aangehouden. Dat gebeurde nadat hij een politieman uitschold die daar vier fietsers aan het bekeuren was voor het fietsen zonder verlichting. De fietsers herkenden de verdachte vervolgens als degene die twee van hen kort daarvoor zonder enige aanleiding had geslagen. De man uit Deurne is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Insluiping in woning

Tussen zaterdagmiddag 17.15 uur en zondagochtend 0.30 uur is een diefstal gepleegd in een woning aan de Rietbeek. Een raam aan de achterzijde op de eerste verdieping was niet afgesloten. Er werden een laptop en dvd-speler weggenomen.

Heeze: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 15.30 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Vondellaan. Een raam aan de achterzijde werd opengebroken. Uit de woning werden onder meer een flat-screen, sieraden, laptop, digitale camera en geld weggenomen.

Heeze: Inbraak in woning

Tussen zaterdagavond 18.30 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan De Groote Aa. Een raam aan de achterzijde werd geforceerd. Uit de woning werd een digitale camera weggenomen.

Oirschot: Inbraak in woning

Tussen zaterdagavond 18.00 uur en zondagochtend 0.30 uur is ingebroken in een woning aan de Van Aerlestraat. Er werd een raam op de eerste verdieping aan de achterzijde opengebroken. Er werden onder meer een muziekcomputer, digitale fotocamera, visacard, mobiele telefoon en een fiets weggenomen.

Aarle Rixtel: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft tussen zaterdagavond 23.45 uur en zondagochtend 5.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Broekdalerbaan. Van de 1015 gecontroleerde voertuigen reden er 112 te hard. Er mag daar 80 km/u gereden worden; de hoogst gemeten snelheid is 142 km/u.