Politie Gelderland-Midden

Arnhem 140 drugsarrestanten bij danceparty in Gelredome
Publicatiedatum: 26-11-2006 12:41:53

Van zaterdagavond 25 november tot zondagochtend 26 november vond in Gelredome danceparty Qlimax plaats. Het is volgens de politie vrij rustig en in goede sfeer verlopen.

De afdeling Verdovende Middelen van de politie heeft gedurende de danceparty bij controles in en om Gelredome ongeveer 140 personen aangehouden die in het bezit waren van harddrugs. Tegen tachtig verdachten is proces-verbaal opgemaakt; zij zijn met een dagvaarding of geldboete heengezonden. Verder is van hen het toegangsbewijs afgenomen, waarna zij het terrein moesten verlaten. Zestig bezoekers hadden zulke geringe hoeveelheden verdovende middelen bij zich, dat geen proces-verbaal werd opgemaakt. Wel werd een registratie gemaakt en zij ook van hen de drugs afgenomen.

Een persoon had een dealerhoeveelheid drugs bij zich. Hij had 90 XTC-pillen en enkele zakjes GHB op zak. Deze verdachte is ingesloten. De meeste verdachten werden aangehouden in het bezit van XTC-pillen. Daarnaast waren enkele verdachten in het bezit van cocaïne, amfetaminen, speed en buisjes GHB. De politie heeft alle drugs in beslag genomen en vernietigd.

Tijdens het feest deden zich enkele kleine incidenten voor, die door de beveiliging en politie in de kiem gesmoord konden worden. Drie personen werden aangehouden: voor belediging, mishandeling en voor vernieling. De danceparty werd bezocht door ongeveer 25.000 bezoekers.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
06 - 224 95 228 (tot 14.00 uur)

---