Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( persberichten
Datum ( zondag 26 november 2006
Opmerkingen ( geen

Maastricht; elf aanhoudingen bij alcoholcontroles

Zaterdagavond heeft de politie in Maastricht automobilisten gecontroleerd op hun alcoholgebruik. De controles vonden plaats op de Bouillonstraat, Achter de Barakken en op het Koningin Emmaplein.
In totaal moesten 263 bestuurders blazen. Van de elf aangehouden mensen bleken bij de controle op het politiebureau negen personen daadwerkelijk te veel gedronken te hebben. Eén verdachte moest zijn rijbewijs inleveren.

Margraten; man aangehouden ter zake huiselijk geweld

Zaterdagmiddag is in de gemeente Margraten een 37-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht zijn 35-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld.
De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in het bijzijn van hun peuter. De man is in verzekering gesteld.

Maastricht; man zwaar mishandeld

Zaterdagochtend rond 06:30 uur is een 25-jarige man door twee mannen zwaar mishandeld op de hoek van de Markt met de Kleine Gracht. Hij hield aan de mishandeling een gebroken kaak en een hersenschudding over.
De politie heeft de zaak in onderzoek. Mochten er mensen zijn die meer informatie hebben over deze mishandeling dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief)

NB de man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats

Maastricht; straatdealer aangehouden

Zaterdagavond heeft de politie een 38-jarige man uit Maastricht aangehouden op de prof. Pieter Willemsstraat in Maastricht. De man wordt ervan verdacht al langere tijd in de omgeving van Nazareth en Wyckerveld te dealen in harddrugs.
De politie betrapte de verdachte op heterdaad bij het verkopen van drugs. In de woning van de verdachte werd bijna 180 gram harddrugs in beslaggenomen. De man is in verzekering gesteld. De politie startte met het onderzoek naar aanleiding van overlastklachten van buurtbewoners die bij de wijkagent terecht waren gekomen.

Heerlen; poging overval snackbar mislukt

Vrijdagavond hebben drie mannen geprobeerd een snackbar aan de Olmstraat in Heerlen te overvallen.
Rond sluitingstijd kwamen de mannen de snackbar binnen. Een van hen had een vuurwapen bij zich en bedreigde de aangever, een 48-jarige man uit Landgraaf, daarmee. De aangever kreeg de indruk dat het om een nepvuurwapen ging en pakte zelf een groot mes. Hierop renden de drie mannen zonder buit de zaak uit.

Heerlen; vrouw beroofd van pakje zakdoekjes

Vrijdagavond tussen 19:00 en 19:30 uur is een 60-jarige vrouw uit Heerlen op de Nazarethstraat in die stad beroofd van een pakje zakdoekjes.
De vrouw was onderweg naar huis nadat zij boodschappen had gedaan. Ze merkte dat er twee jongens achter haar liepen. Omdat ze dit niet prettig vond hield ze haar pas in. Toen de twee knapen naast haar liepen, ging een van hen naar de andere kant van de straat. De tweede pakte haar bij haar armen vast en stak vervolgens een hand in een van de jaszakken van de vrouw. Hieruit pakte hij een pakje zakdoekjes, waarvan hij mogelijk dacht dat dit een portemonnee was. Na de beroving rende de dader weg in onbekende richting.
Het slachtoffer kon een summier signalement geven van de dader. Beide jongens zouden rond de 16 jaar zijn. De dader had een getinte huidskleur en zwart haar. Hij was ongeveer 1.65m lang en droeg een bruin ribfluwelen jasje met dito broek.
Als er mensen zijn die meer informatie hebben over deze straatroof worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief)

---- --