Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |'t Harde  -  frontale botsing                             |

De politie heeft zaterdagavond 25 november een 45 jarige man uit Elburg aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een frontale botsing veroorzaakte.

Het ongeluk vond rond 18.30 uur plaats op de Eperweg. De man uit Elburg zou zijn afgeleid waardoor hij op de andere weghelft terecht kwam en op de tegenligger botste.In deze auto zat een echtpaar (58 en 57 jaar) uit 't Harde. Het echtpaar moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Elburger had een alcoholpromillage van 0.8, zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt. Beide auto's waren total loss en moesten worden afgesleept.
|     |Epe -  Auto in de berm                                    |

Een 19 jarige jongen uit Emst is in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november door de politie aangehouden omdat hij mogelijk onder invloed van drugs met zijn auto in de berm was geraakt.

Surveillerende agenten zagen de jongeman rond 2.30 uur met hoge snelheid over de Heerderweg richting Heerde rijden. De agenten wilden de bestuurder controleren en reden achter hem aan. Net voorbij de Vemderweg zagen ze dat de auto in de berm was geraakt en in een kuil tot stilstand was gekomen. In de auto zaten drie inzittenden, allen kwamen met de schrik vrij. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt. De auto moest worden afgesleept. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.
|     |Heerde - bestuurder onder invloed van drugs               |

De politie heeft zaterdagavond 25 november een 30 jarige Apeldoorner aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.

Agenten zagen de man rond 20.30 uur opvallend rijden over de Eperweg. Toen ze de bestuurder staande hielden, namen ze een sterke henneplucht waar. De bestuurder verklaarde een joint te hebben gerookt. De man werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een bloedonderzoek. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.
|     |Ermelo - aanrijding onder invloed                         |

Een 47 jarige vrouw uit Putten is zaterdagmiddag aangehouden door de politie voor het veroorzaken van een ongeluk onder invloed van alcohol.

Het ongeluk vond rond 17.30 uur plaats bij de rotonde Putterweg, Hamburgerweg, Ericalaan in Ermelo. Een 51 jarige bestuurster uit Ermelo stopte voor de rotonde, de vrouw uit Putten die achter haar reed, zag dit niet op tijd en botste tegen haar voorgangster aan. De Ermelose liep nekletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hadden het vermoeden dat de vrouw uit Putten mogelijk onder invloed van alcohol was, zij weigerde in eerste instantie mee te werken aan de blaastest. Uiteindelijk werkte de vrouw mee en blies ze een F-indicatie. Hierop werd ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar ze wederom weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Haar rijbewijs is ingenomen en de politie heeft de zaak in onderzoek.
|     |Nunspeet - verkeerscontrole; 28 boetes                    |

De politie in Nunspeet heeft vrijdag 24 november een verkeerscontrole gehouden. In totaal 28 boetes uitgeschreven.

De politie controleerde op diverse lokaties in Nunspeet. In totaal hebben 192 bestuurders een blaastest afgelegd, geen van de gecontroleerden had teveel gedronken. Wel werden 28 boetes uitgedeeld voor overige zaken:
3x voeren van mistverlichting
11x niet dragen gordel
4x niet tonen van het rijbewijs
1x niet tonen van legitimatie
7x niet voeren van fietsverlichting
1x parkeren op troittoir
1x niet dragen helm

---Einde berichten---

---

---

---

---- --