Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt serie woninginbraken

Datum: 26-11-2006
Tijd bericht: 14:09
Plaats: Well, Velden, Sevenum

De politie onderzoekt een serie woninginbraken die vrijdagmiddag tussen 13.00 en 18.00, op klaarlichte dag, werden gepleegd in vijf woningen in Well, Velden en Sevenum. Tussen 13.00 en 15.00 braken onbekenden in in een woning op De Kamp in Well en namen voor enkele duizenden euro s aan sieraden en elektronische apparatuur mee. Tussen 14.30 en 16.30 sloegen inbrekers toe op de Molendijk in Velden, en tussen 16.00 en 18.00 waren inbrekers actief in drie woningen in Sevenum, één woning aan de Beatrixstraat en twee woningen aan de Weversstraat. Ook daar werden sieraden en elektronische apparatuur buit gemaakt.

De inbrekers kwamen de woningen binnen via een raam dat op een kier stond of via de achterkant van het huis, waar een raam of een deur geforceerd werd. In Well werd omstreeks 13.00 uur twee verdachte voertuigen gesignaleerd; twee oudere type auto s, donkergrijs en bruin/beige, die op en neer in de straat reden. Mogelijk hebben die iets met de inbraken te maken. De politie onderzoekt de inbraken en het mogelijke verband daartussen. Ze roept getuigen op die vrijdagmiddag in de buurt van deze woningen iets verdachts hebben opgemerkt, dit te melden aan de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Uit deze serie blijkt dat inbrekers de woningen uitkiezen waar het eenvoudig is binnen te komen. De politie roept bewoners op de nodige preventiemaatregelen te treffen, die de kans op een inbraak kunnen verkleinen. Verder vraagt de politie de burgers in Noord- en Midden-Limburg om alert te zijn op verdachte situaties en die te melden aan de politie.