Politie Drenthe
Zondag

Hoogeveen, 26-11-2006

Bekeurd voor verbranden afval
NIJEVEEN - De politie heeft zaterdagmorgen een 55 jr. bewoner van de Dorpsstraat in Nijeveen bekeurd voor het verbranden van afval. Agenten zagen rook bij de woning van de man en stelden vast dat hij hout en riet aan het verbranden was.

Licht gewond door kop-staart botsing
HOOGEVEEN - Een 55 jr. man uit Hoogeveen raakte zaterdagmiddag licht gewond bij een kop-staart botsing op de Buizerdlaan in Hoogeveen. De man reed in een auto en remde plotseling af. Achter hem reed een bestelauto, bestuurd door een 21 jr. inwoner van Hoogeveen, die onvoldoende afstand hield en door het plotselinge remmen achter op de andere auto botste. De gewonde is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Aangehouden voor mishandeling
HOOGEVEEN - In zijn woning in Hoogeveen hield de politie zaterdagmiddag een 38 jr. man aan. Hij had kort daarvoor in winkelcentrum De Wielewaal ruzie gehad met een 47 jr. plaatsgenoot en deze daarbij een kaakslag gegeven. De geslagen man deed aangifte waarna de verdachte werd aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen.

EMMEN - Op de Odoornerweg in Emmen hield de politie zaterdagmiddag een 20 jr. vrouw uit die plaats aan. Ze was door de filiaalleidster van een supermarkt uit de winkel gezet wegens haar gedrag. Buiten ontstond een discussie waarbij de verdachte de 37 jr. filiaalleidster sloeg en trapte. Ook een man die tussenbeide kwam werd geslagen en geschopt. Beiden deden aangifte. Omdat de vrouw zich verzette tegen haar aanhouding door de gewaarschuwde agenten werd ze geboeid overgebracht naar het politiebureau. Zaterdagavond is de vrouw na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende jeugd
ASSEN - Een 13 jr. jongen en 14 jr. meisje uit Assen zijn zaterdagavond door de politie bekeurd nadat ze waren aangesproken op hun vervelend gedrag bij de sporthal aan de Vredeveldseweg in Assen.
De jongen wenste eerst zijn naam niet op te geven en gaf uiteindelijk een valse naam op. Daarvoor werd hij aangehouden en later met een boete van ' 95,- van het politiebureau opgehaald door zijn moeder.
Het meisje meende zich overal mee te moeten bemoeien en toen ze weigerde weg te gaan werd ze aangehouden voor het belemmeren van het werk van de politie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en haar ouders zijn over het gedrag van hun dochter geïnformeerd.

Gevallen met bromscooter
ASSEN - Op de Winkelakker in Assen kwam in de nacht van zaterdag op zondag een 22 jr. inwoner van die plaats met zijn bromscooter ten val. Waardoor dit gebeurde werd niet duidelijk. De man had niet gedronken. De man en zijn 19 jr. duopassagiere uit Assen raakten licht gewond en zijn voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Proces-verbaal voor openbare dronkenschap
HOLLANDSCHEVELD - De politie maakt proces-verbaal op tegen een 18 jr. jongen uit Hoogeveen die in de nacht van zaterdag op zondag dronken over het Rechtuit in Hollandscheveld zwalkte. De politie werd gewaarschuwd door een automobilist die enorm geschrokken was toen de jongen plotseling de weg was opgesprongen. Agenten zagen hem even later midden op de weg lopen.

Euro 220,- boete voor beginnend bestuurder
EMMEN - Een 21 jr. inwoner van Emmen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een boete van ' 220,- voor het onder invloed van alcohol rijden in een auto. De politie controleerde hem op de Wolfsbergenweg in Emmen. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van ongeveer 0,4 promille. De man valt onder de categorie beginnend bestuurder.

Inbraken in auto's
MEPPEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Meppel ingebroken in zeker acht geparkeerde auto's. Deze stonden ' deels onafgesloten - aan de Bezettingslaan (4), de Westerd (2) en de O.D. Laan (2). Uit de auto's is weinig van waarde weggenomen.

Politie onderzoekt mishandeling
OOSTERHESSELEN - De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 21 jr. inwoner van Oosterhesselen. De jongeman werd in de nacht van zaterdag op zondag door twee jongens mishandeld op de Burgemeester de Kockstraat in Oosterhesselen. De vader van de jongen en een aantal buurtbewoners kwamen tussenbeide. De beide verdachten waren verdwenen toen de gewaarschuwde politie arriveerde. Hun identiteit is bekend. De mishandelde jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. (06-202231)

Portiers houden gewelddadig persoon aan.
BEILEN - Portiers van een discotheek aan de Domoweg in Beilen hielden in de nacht van zaterdag op zondag een 20 jr. inwoner van Assen aan en droegen hem over aan de politie. De jongen viel een 16 jr. meisje uit Assen lastig en toen zij hem wegduwde kreeg ze een vuistslag in het gezicht. Een 17 jr. jongen uit Assen die tussenbeide kwam, kreeg vervolgens een kopstoot. Portiers grepen in en waarschuwden de politie. Beide mishandelde personen doen aangifte.
Op het politiebureau bleek dat de verdachte een valse naam had opgegeven en zaterdagavond betrokken was bij een ruzie in een woning in Assen waarbij met een honkbalknuppel en een koevoet twee inwoners van Assen van 27 en 36 jr. zwaar zijn mishandeld. De 36 jr. man moest zelfs worden overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (06-202251/06202218)

Aangehouden na beledigen agenten
ASSEN - De politie in Assen hield in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van 31 en 34 jr. uit die plaats aan voor belediging. Toen twee agenten over de Brinkstraat reden schold de 34 jr. man hen zonder enige aanleiding uit voor 'Nazi's'. Hij werd hierop aangehouden waarna zijn maat het nodig vond de agenten nog eens uit te schelden voor 'stelletje mietjes'. Daardoor belandde ook hij in de politieauto en uiteindelijk beiden op het politiebureau. De 31 jr. verdachte is militair en hij werd voor verdere afhandeling overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De 34 jr. verdachte is zaterdagochtend in vrijheid gesteld nadat Justitie hem een boete had opgelegd van Euro 220,-

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 36 1280.



Laatst gewijzigd 26-11-2006 14:34