Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten District Breda

BREDA, 26 november 2006

Identiteit dode man bekend

BREDA: De identiteit van de man die afgelopen vrijdag in een bedrijfspand aan de Kalshoven werd gevonden is bekend. Het gaat om een 35-jarige inwoner van Breda. Vandaag vond een confrontatie plaats met enkele familieleden, waardoor de politie absolute zekerheid heeft over zijn identiteit.

Veelpleger aangehouden in gestolen bestelauto

BREDA: Vrijdagavond heeft de politie aan de Lunetstraat in Breda een 31-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man staat bij politie en justitie bekend als veelpleger. Rond 23:00 uur meldde een gedupeerde van een diefstal, dat zij achter haar ontvreemde bestelauto reed. Binnen enkele minuten na de melding was de politie ter plaatse en kon de bestuurder in het gestolen voertuig zonder problemen worden aangehouden. Het voertuig werd in de nacht van 20 op 21 november gestolen aan de Witte de Withweg in Breda. die op De Bredanaar is conform de afspraken met het openbaar ministerie in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na bedreigen ex-vriendin

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning in het centrum van Breda een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden in verband met huiselijk geweld. Rond 03:00 uur kreeg de politie het verzoek te bemiddelen bij een ruzie tussen de Bredanaar en zijn 66-jarige ex-vriendin. Toen agenten ter plaatse kwamen gedroeg de man zich agressief en had hij zijn ex met de dood bedreigd. De vrouw deed daarvan aangifte, waarop hij werd aangehouden. Onderweg naar het bureau bedreigde hij ook de agenten met de dood. Hij is in verzekering gesteld.

Glaasje op, laat je rijden

KLUNDERT: Aan de Zevenbergsepoort heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige inwoner van Klundert aangehouden. De man werd achter het stuur van zijn auto betrapt terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies hij een waarde van 820 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l bedraagt. Met een rijverbod van 10 uur is hij heengezonden. Zijn rijbewijs moest hij op het bureau achterlaten.

ZEVENBERGEN: Aan de Langeweg liep rond 03:15 uur een 32-jarige inwoner van Langeweg tegen de lamp. De automobilist kreeg tijdens een roadblock actie van de politie een stopteken op de Provinciale weg N285, maar dat negeerde hij. De politie kon hem na een korte achtervolging aanhouden. Hij was onder invloed van alcohol achter het stuur gekropen en blies een waarde van 655 ug/l. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren en is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 7 uur.

Bredanaar aangehouden na uitdelen klap

BREDA: Aan de Grote Markt hebben politieagenten in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 02:00 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een 18-jarige plaatsgenoot van de verdachte, die vertelde dat hij zojuist zonder enige aanleiding met een riem was geslagen. De man wenste aangifte doen van mishandeling en leidde de agenten naar de verdachte die in een zijstraat van de Grote Markt op een muurtje zat. Na verhoor is de 22-jarige Bredanaar in de loop van de ochtend heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt preventieve actie onder winkelend publiek

CHAAM: De politie van Team Breda Zuidoost heeft zaterdag aan de Brouwerij in Chaam, aan de Chaamseweg in Ulvenhout en De Burgcht in Breda het winkelend publiek aan de Brouwerij gecontroleerd op haar alertheid. Doorgaans wordt niet zorgvuldig omgegaan met geld en/of portemonnees. Agenten hadden zich onder het publiek gemengd en controleerden op openstaande tassen en andere waardevolle spullen. Het resultaat van de controle was erg positief. Ruim 60 burgers werden door agenten aangesproken, maar de mensen pasten erg goed op hun kostbaarheden te passen. In boodschappentassen werden geen portemonnees aangetroffen. Het publiek reageerde positief op de preventieve actie van de politie.

Mannen aangehouden na vechtpartij

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Nieuwe Inslag een 33-jarige inwoner van Etten-Leur en een 26-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. Agenten waren er rond 00:45 uur getuige van dat de Etten-Leurenaar een man meerdere keren op zijn gezicht sloegen er een vechtpartij tussen beide ontstond. De twee mannen werden in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Zondagmorgen tijdens verhoor gaf de 33-jarige man aan dat hij erg boos was geworden op de ander, omdat deze een vriendin had lastig gevallen. Na verhoor is het tweetal heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na mishandeling

BREDA: Aan de Lage Kant in Breda is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man mishandelde rond
01:30 uur, samen met twee nog onbekende personen, een 19-jarige man uit Nijmegen. Volgens het slachtoffer, die een hoofdwond overhield aan de geweldpleging, was er geen enkele aanleiding voor de mishandeling. De Bredanaar is in de loop van de middag heengezonden. De man ontkent dat hij iets met de mishandeling te maken heeft. De politie onderzoekt de zaak.

Inbreker komt binnen via openstaande raam

BREDA: Een inbreker heeft het afgelopen weekend dankbaar gebruik gemaakt van de nalatigheid van een bewoonster van een woning aan de Voltaweg. De vrouw verliet afgelopen vrijdag de woning om een weekendje weg te gaan, maar liet een raam aan de achterzijde op een kier openstaan. Toen zij zaterdagavond thuis kwam ontdekte zij de inbraak. De buit bestaat onder ander uit een plasma televisie. De politie heeft de collegas van Forensisch Onderzoek gevraagd op zoek te gaan naar sporen in de woning.

Politie houdt mannen aan voor verstoring openbare orde

BREDA: Een 16-jarige inwoner van Breda is zondagmorgen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De jongen werd rond 02:00 uur samen met een ander door portiers uit een café aan de Visserstraat gezet. Agenten van het horecatoezicht namen het tweetal mee om verdere escalatie te voorkomen en adviseerde het tweetal om elders hun heil te zoeken. Korte tijd later stond de Bredanaar opnieuw problemen te maken met de portier, waarop de politie hem vorderde het centrum te verlaten. Toen hij dat weigerde is hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde en het niet voldoen aan een politiebevel. In de loop van de morgen is hij na verhoor heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.

Aan de Vismarktstraat viel deze bedenkelijke eer toe aan een 22-jarige man uit Sint Willebrord. Ook deze man was het niet eens met het toelatingsbeleid van portier in een kroeg aan de Vismarktstraat. De Willebrorder gedroeg zich agressief tegenover agenten, die de horecamedewerker te hulp schoten. Het bevel om de binnenstad te verlaten, werd niet opgevolgd.

Over het toezicht in de weekenden:
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Man aangehouden na mishandeling agent

Een 30-jarige politieagent werd zondagmorgen rond 04:15 uur zonder aanleiding met een voorwerp in het gelaat geslagen door een 32-jarige inwoner van Bavel. De agent had de man kort daarop aangesproken, toen hij door een portier aan het Kerkplein was buitengezet en vervolgens tegen de toegangsdeur aantrapte. De man kon zonder problemen worden aangehouden.

Mannen aangehouden na belediging agenten

BREDA: Aan de Cingelstraat heeft de politie zondagmorgen een 20-jarige inwoner van Dorst aangehouden. De man schold rond 02:30 uur zonder aanleiding surveillerende agenten uit voor kutwouten. Tijdens verhoor gaf de man aan spijt te hebben van zijn uitspraak. Een 26-jarige man bemoeide zich met het werk van de politie en wenste niet te vertrekken toen hem dat door de politie te verstaan werd gegeven. Dat kwam ook hem op een ritje naar het politiebureau te staan. Ook een 21-jarige inwoner van Dongen vond het rond 04:40 uur nodig om zonder enige aanleiding surveillerende agenten uit te schelden. Ook hij is meegenomen naar het politiebureau. Tijdens verhoor kon hij zich zijn beledigende woorden niet meer herinneren. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Politie houdt Bredanaar aan na mishandeling tijdens voetbalwedstrijd

CHAAM: Op het sportpark aan de Gilzeweg heeft de politie zaterdagmiddag een 26-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 17:00 uur liep een voetbalwedstrijd uit de hand na een overtreding op een speler van de bezoekende partij, waarbij door spelers van beide ploegen klappen werden uitgedeeld. Een 16-jarige man uit Chaam deed aangifte van mishandeling door de 26-jarige grensrechter van de tegenpartij. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Henk Snepvangers