Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind van 25 en 26 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 26-11-2006

Hennepkwekerij ontruimd

Wormerveer, 24 november 2006, 15:31 uur

De politie heeft een hennepkwekerij aan de Witte Vlinderweg ontmanteld. Naar aanleiding van een melding van overlast van een wietlucht heeft de politie in het pand twee kweekruimten met in totaal 800 planten en overig materiaal voor de kwekerij aangetroffen. Het pand is ontruimd en de stroom is afgesloten.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Purmerend, 24 november 2006, 20:30 uur

De politie zoekt getuigen van een mishandeling op de Gouwzeestraat van een 21-jarige man uit Purmerend. De man liep vrijdagavond omstreeks 20:30 uur samen met een vriendin op de Gouwzeestraat ter hoogte van de Vrouwenzandstraat toen hij onverwacht van achter werd aangevallen. Hij is in zijn rug getrapt en daarbij ten val gekomen. Terwijl hij op de grond lag is hij verder geslagen en getrapt. Het slachtoffer heeft daarbij snijwonden in het gezicht en een gebroken pink opgelopen. De vriendin van het slachtoffer rende weg in de richting van de Purmerdijk. De daders zijn vervolgens ook weggerend in dezelfde richting, naar de achterzijde van de Gouwzee-flat. Het slachtoffer heeft gezien dat er daarna een rood- of paarskleurige sportmodel Opel achter de flat vandaan kwam rijden en de Purmerdijk opreed. Vervolgens reed de auto terug en reed de Gouwzeestraat op in de richting van de Citerstraat. De daders zouden met deze auto gevlucht kunnen zijn.

Het signalement van de daders luidt als volgt:

Dader 1: man, donkere of getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.80 cm, slank postuur, zwarte jas, bivakmuts, witkleurige schoenen met een blauwe streep.

Dader 2: man, donkere of getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.90 cm, slank postuur, donker gekleed en een bivakmuts.

Dader 3: man, donkere of getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.80 cm, slank postuur, donker gekleed en een bivakmuts.

De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Brandende vrachtwagen op provinciale weg

Monnickendam, 25 november 2006, 17:19 uur

Op de provinciale weg N247 ter hoogte van de afslag Monnickendam is trekker met oplegger in brand gevlogen, waarbij de vlammen meters boven de cabine uitsloegen. De brandweer had de brand snel onder controle en de politie heeft het verkeer in goede banen geleid. De schade is beperkt gebleven tot de uitgebrande trekker en een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagencombinatie snel kunnen bergen.

Ontploffing in portiek

Zaandam, 25 november 2006, 22:41 uur

De afdeling Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar een ontploffing in een portiek van een flatgebouw aan de Wibautstraat in Zaandam. Ingemetselde brievenbussen zijn uit elkaar geblazen en er is een muurtje ingestort. Vermoedelijk is de ontploffing veroorzaakt door een lawinepijl die in een brievenbus tot ontploffing is gebracht. Een bewoonster van een van de benedenwoningen is erg geschrokken en is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er is geen instortingsgevaar. De woningbouwvereniging draagt zorg voor het opruimen van de ravage. De brievenbussen zijn meegenomen voor technisch onderzoek. De politie zal de post uit de brievenbussen uitzoeken en terugbezorgen bij de bewoners. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden.

Bedreiging met de dood

Purmerend, 25 november 2006, 01:17 uur

De politie heeft een 19-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van het bedreigen met de dood van een 17-jarige plaatsgenoot. Dit zou hebben plaatsgevonden op zaterdagnacht in het toilet van een aan de Westerstraat.

De politie kwam ter plaatse om de verdachte aan te houden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en een groep van ongeveer 15 vrienden probeerde de aanhouding te beletten. Mede door inzet van politiehonden heeft de politie de situatie onder controle gehouden. Met gepast geweld is de verdachte geboeid en afgevoerd.

Politie smoort massale vechtpartij in de kiem

Zaandam, 26 november 2006, 00:26 uur

De politie heeft op het Mahoniehout zeven mannen in de leeftijd tussen 16 en 30 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Er werd melding gemaakt bij de politie van groepen vechtende mannen, waartussen zich ook vrouwen en kinderen zouden begeven. Ook zou er een vuurwapen zijn getrokken. De politie zette meerdere eenheden en drie diensthonden in om de groepen uit elkaar te drijven. Tijdens het aanhouden van de verdachten probeerde een gedeelte van de betrokkenen de politie te belemmeren in haar werk, waardoor de politie gebruik heeft moeten maken van wapenstokken. Een agent raakte hierbij licht gewond aan zijn gezicht en been en heeft aangifte gedaan tegen een 19-jarige verdachte uit Amsterdam. Zes verdachten komen uit Amsterdam en een is afkomstig uit Zaandijk. De oorzaak van de vechtpartij is onbekend. De verdachten zijn allen meegenomen naar het politiebureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten brandstichting aangehouden

Zaandam, 26 november 2006, 02:50 uur

De politie heeft twee mannen van 18 en 19 jaar uit Zaandam aangehouden op verdenking van brandstichting. Een getuige belde de politie dat twee mannen een auto in de brand staken aan de Rode Zee in Purmerend. De verdachten zijn vermoedelijk gestoord tijdens hun activiteiten want tijdens het vluchten verloor een van hen een schoen en een autosleutel. De verdachten gingen er vandoor in de richting van de A7. Na een korte achtervolging werd de auto met daarin de twee verdachten aangehouden bij de afslag Purmerend Zuid. In de auto werd de ontbrekende bijpassende schoen aangetroffen. Op het politiebureau verklaarde een van de verdachten de naam van zijn vriendin in benzine te hebben willen schrijven en laten ontvlammen, als een soort liefdesbetuiging. Er zijn geen voertuigen beschadigd geraakt, maar wel zwarte roetsporen ontstaan op straat. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

Verdachte gepepperd

Purmerend, 26 november 2006, 03:59 uur

Op de Gedempte Singelgracht is een 19-jarige Purmerender aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De politie werd gebeld vanwege een klant die reeds een jongerencentrum was uitgezet, maar zich gewelddadig bleef gedragen. Agenten zagen tijdens het aanrijden de jongeman op een groepje jongeren aflopen en een van hen met twee vlakke handen hard in het gezicht slaan. Bij zijn aanhouding nam de duidelijk onder invloed van alcohol verkerende jongen een gevechtshouding aan en liep dreigend op een agent af. De agent was genoodzaakt de peperspray te gebruiken. De verdachte werd in de boeien geslagen, maar bleef zich ook daarna verzetten. Op het politiebureau is het gezicht van de verdachte gespoeld en is hij in de cel geplaatst. Na verhoor en met een proces-verbaal op zak kon hij de volgende dag weer naar huis.