Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |'s Heerenberg - politie onderzoekt brandstichtingen       |

De politie Montferland is een uitgebreid onderzoek gestart naar een aantal brandstichtingen. Zondagochtend (26/11) werd er brand gesticht in een leegstaande woning. De daders gingen er met de op het erf staande auto vandoor en lieten deze in de buurt brandend achter. Ook werd er brand gesticht in een garage in dezelfde wijk.

De politie kreeg rond 02.15 uur een melding van een mogelijke inbraak in een woning aan de Groenestraat. Terwijl agenten bij het opgegeven adres aan de deur gingen, hoorden zij verderop in de straat een knal. Direct hierop ontdekten zij een uitslaande brand in de bewuste woning. Hier bleek niemand aanwezig en inmiddels was via de Regionale Meldkamer in Apeldoorn de brandweer gealarmeerd.

De bewoners van de aangrenzende woning (twee onder een kap) verbleven in verband met verbouwingen in een woonunit op het erf en hebben in verband met de hevige rookont-wikkeling tijdelijk elders onderdak genoten.

De leegstaande woning ging in vlammen op, de brandweer zag kans om het aangrenzende te redden. Dit liep rook en waterschade op.
Bij de bluswerkzaamheden werd ook een hoogwerker van de brandweer Emmerich ingezet.

Tijdens de bluswerkzaamheden kreeg de politie een melding dat er op de Bachlaan een auto in brand stond. Het bleek hier te gaan om de auto die vanaf het erf van de Groenestraat was weggenomen. De auto brandde volledig uit en is afgesleept.

Kort na dit gebeurde kwam een derde melding. In dezelfde wijk, aan de Van Rooijenstraat bleek brand in een garage te zijn gesticht. De bewoners waren wakker geworden van lawaai en roken een brandlucht in huis. Er bleek een kast in brand te staan en men heeft het vuur zelf weten te blussen. Uit het onderzoek is gebleken, dat men de garagedeur had geforceerd om binnen te komen.

De technische recherche stelt op dit moment een sporenonderzoek in en ook worden betrokkenen en getuigen door de politie verhoord.
De politie onderzoekt of de brandstichtingen van verleden weekend (vrijdag op zaterdag) met de feiten van afgelopen nacht te maken hebben. Toen bleek brand te zijn gesticht in vier auto's en een aanhangwagen.
Gezien de ernst en de risico's van de brandstichtingen doet de politie een dringend beroep op mensen die iets weten dat in verband met de brandstichtingen kan worden gebracht om met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem te bellen.

Einde bericht

---

---

---

---- --