Persberichten zondag

's-Hertogenbosch, 26-11-2006

Boete openstaan

Cuijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Udense aangehouden op de Burgemeester Thijssenstraat in Beers. De vrouw zat in een auto die gecontroleerd werd tijdens een alcoholcontrole. Ze bleek nog 372 aan boetes open te hebben staan. Omdat ze niet kon betalen is ze ingesloten.

Automobilisten ontkennen gereden te hebben

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee automobilisten, een 34-jarige man uit Vlijmen en een 34-jarige Bossche aangehouden. De politie kreeg een melding van een verkeersongeval op de Vlijmenseweg. Toen zij bij de auto kwamen, liepen de man en vrouw iets verderop. Ze gaven aan wel in de auto gezeten te hebben, maar niet gereden te hebben. De auto was van de weg geraakt en had een lantaarnpaal en enkele borden omvergereden. De man en de vrouw zijn aangehouden. Een blaastest wees uit dat beide veel te veel gedronken hadden. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt auto-inbreker op heterdaad aan

Cuijk Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een auto-inbreker op heterdaad aan kunnen houden. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Cuijk. De politie kreeg een melding, dat er mogelijk werd ingebroken in autos op een bedrijventerrein aan het Stationsplein in Cuijk. Ter plaatse trof de politie de verdachte aan. In drie autos was getracht in te breken. De verdachte is verder onderzoek inverzekeringgesteld.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Oploo De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Geldrop ingevorderd op de Provincialeweg in Oploo. De man reed 130 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt door gevaarlijk rijgedrag

Oploo Een 26-jarige automobilist uit Duiven is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man haalde op gevaarlijke wijs zijn voorganger op de Provincialeweg in Oploo in. Motoragenten die de man tegemoet reden konden nog maar net uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Zij hebben hem staandegehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Succesvolle controle bij coladisco

Sint Anthonis De politie heeft zaterdagavond in samenwerking met de uitbater van de horecagelegenheid op de Brink in Sint Anthonis een speciale alcoholcontrole gehouden. Die avond was er een coladisco georganiseerd voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Omdat het fenomeen indrinken ook bij deze groep steeds meer toeneemt besloten de politie en de uitbater een preventieve controle te houden. Dit om de veiligheid in de horecagelegenheid en de omgeving te waarborgen.

Bij de ingang werden de jongeren gecontroleerd op alcohol gebruik. Wanneer iemand weigerde mee te werken of wanneer bleek dat er inderdaad alcohol genuttigd was, mocht men de horecagelegenheid niet binnen. In totaal zijn er 530 blaastesten afgenomen. Acht jongeren werden betrapt op alcoholgebruik. Hun ouders zijn gebeld om de jongeren op te halen. Het alcoholgebruik varieerde van één flesje bier tot enkele glazen rum.

Die avond werd in de omgeving van Sint Anthonis negenmaal bekeurd voor een te hoge snelheid, éénmaal voor openbaar dronkenschap, éénmaal voor wildplassen en vijfmaal voor niet voeren van fietsverlichting.

Getuigen gezocht van mishandeling

Oss De politie is opzoek naar getuigen van een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag heeft plaatsgevonden op de Schaepmanlaan in Oss. Een 22-jarige Ossenaar is daar vermoedelijk door enkele mannen mishandeld. Het slachtoffer is naar huis gegaan. Daar is de politie gebeld. De Ossenaar is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij had diverse verwondingen aan zijn gezicht. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 bij de politie in Oss.

Quad inbeslaggenomen

Uden De politie heeft zaterdagmiddag op de Cellostraat de quad van een 35-jarige inwoner van Uden inbeslaggenomen. De quad was niet voorzien van een kenteken. De Udenaar reed bovendien zonder helm. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen tijdens horecatoezicht

s-Hertogenbosch De politie heeft tijdens het horecatoezicht in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad van s-Hertogenbosch zeven aanhoudingen verricht. Het gaat om inwoner van s-Hertogenbosch, Vught, Tilburg, Rotterdam, Rosmalen en Cromvoirt. De aanhoudingen hadden vooral te maken met opstootjes en vechten op straat. Ook werden twee verdachte aangehouden omdat ze niet voldeden aan een bevel of vordering van een agent. De politie houdt toezicht en treedt op om sfeerverziekend gedrag tegen te gaan, vernielingen, overlast en wildplassen te voorkomen. In samenwerking met gemeente, justitie en de horeca wordt zo de veiligheid en leefbaarheid in de binnenstad bevorderd.